Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kultura

Zabava

Nikola Kojo: Ne branimo se od prepreka, što je karakteristika ovaca

Nikola Kojo prvi put režira film. Scenarista Nebojša Romčević i Nikola Kojo ušli su u snimanje sarkastične komedije "Stado" o životu iza kamere i neizlečivom entuzijazmu glumaca. Film snimaju u koprodukciji kuće "K12", Filmskog centra Srbije, Prve TV i "Sinepleksa"
Datum: 29/06/2016

Nikola Kojo: Ne branimo se od prepreka, što je karakteristika ovaca

Foto Nedeljnik

"Stado je metafora za nas glumce, ali i za čitav narod i ukazuje na to kako srljamo u životu i ne branimo se od prepreka što je karakteristika ovaca", objasnio je Nikola Kojo na konferenciji za novinare. Kako je najavio, reč je o "satiričnoj komediji", koja će otvoriti mnoga pitanja.

"Kada više nemate kud morate da budete kreativni. Očajanje vodi ili plakanju ili zafrkavanju na temu. To zafrkavanje je spas", istakao je Romčević i objasnio da ga je "kreativna osvetoljubivost" vodila kroz proces pisanja scenarija.

Kako je dodao, mnogi delovi Viber prepiske između njega i Nikole Kojo završili su u scenariju.

Romčević je priznao i da mu je uvek dirljiv neizlečivi entuzijazam glumaca, koji uvek hrle ka katastrofi, kao i da je scenario rađen u slavu tog glumačkog entuzijazma.

Nikola Kojo, koji prvi put režira, objasnio je da je na mestu režisera prvo trebalo da bude Goran Gajić. Poznati glumac je preuzeo tu odgovornost kao idejni tvorac projekta pošto je Gajiću iskrsao posao u SAD.

Film "Stado", okupiće veliku glumačku ekipu. Pored Koje, na kasting spisku su i Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Srđan Timarov, Branislav Trifunovic, Marko Gvero, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Hristina Popović, Petar Strugar....

Zoran Cvijanović je primetio da nema nijednog glumca koji je igrao u najgledanijim komedijama poslednjih 20 godina, a da nije angažovan u ovom ostvarenju i da očekuje da će "Stado" imati veliki uspeh. Kako je priznao, u tom filmu vidi "kao preslikan njihov život".

Vesna Trivalić je rekla da je se tiče sve što se dešava u vezi glumačke profesije, iako dugo živi u inostranstvu, kao i da joj je baš zbog toga drago što će biti deo filma "Stado".

 

Na konferenciji je potvrđeno da će snimanje trajati do sredine avgusta. Premijera je zakazana za 24 novembar. Nikola Kojo je objasnio da je sve deo većeg projekta "Klasa", za koji je predviđeno da ima između 40 i 60 epizoda.

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.