Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Društvene mreže

#10YearChallenge: A koliko se promenila planeta Zemlja?

Brojne stranice i društvene mreže su preplavile fotografije planete zemlje pre deset godina i sada aktivisti žele da skrenu pažnju javnosti da je promena hitno potrebna
Datum: 18/01/2019

#10YearChallenge: A koliko se promenila planeta Zemlja?

Foto: Printscreen Instagram

Društvene mreže je preplavio talas fotografija #10YearChallenge izazova koji prikazuje fotografije korisnika iz 2009. i 2019.

Godina je počela lošim vestima o klimatskim promenama s obzirom na to da je protekla godina bila godina u kojoj su okeani bili najtopliji, te da se led na Antarktiku topi brže nego ranije. 
Brojne stranice i društvene mreže su preplavile fotografije planete zemlje pre deset godina i sada aktivisti žele da skrenu pažnju javnosti da je promena hitno potrebna.
Većina fotografija prikazuje topljenje leda i zagrevanje zemljinih polova.
Stručnjaci tvrde da bi pregrevanje Antarktika moglo dovesti do pucanja leda i glečera, što bi rezultiralo padanjem leda u more, a što bi na koncu povećalo nivoe okeana i mora u celom svetu.

Brojni političari i poznate ličnosti su podržali ovaj pokret, pa je tako fudbaler Mesut Ozil postavio fotografiju na svoj Tviter, skrećući tako pažnju pratiocima na velike klimatske promene.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.