Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Biz news

AmCham izabrao nove članove UO i dodelio nagradu za izuzetnost genetičaru Miodragu Stojkoviću

Za sekretara blagajnika izabrana je Biljana Bujić, dok je Dragan Lupšić izabran za još jedan mandat kao član Upravnog odbora Američke privredne komore
Datum: 26/02/2019

AmCham izabrao nove članove UO i dodelio nagradu za izuzetnost genetičaru Miodragu Stojkoviću

Na Generalnoj skupštini Američke privredne komore (AmCham) predstavljeni su rezultati rada tokom 2018. godine, a glasanjem kompanija članica izabrani su sekretar blagajnik Biljana Bujić iz KPMG-a i Dragan Lupšić iz Coca-Cola HBC Srbija za dvogodišnje mandate Upravnog odbora.

AmCham je na svečanosti, održanoj u Narodnom muzeju, tradicionalno dodelio i godišnju nagradu AmCham „Hero" Miodragu Stojkoviću, svetski poznatom genetičaru i jedinom srpskom naučniku sa indeksom H60 - koji se dodeljuje samo jedinstvenim, globalno priznatim naučnicima.

Naša zajednica je od svog osnivanja konstruktivan i aktivan partner državi - pokrećemo inicijative, ukazujemo na prilike i dajemo preporuke za unapređenje poslovnog ambijenta i osnaživanje privatnog sektora u Srbiji. I u narednom periodu ćemo pružati nepokolebljivu podršku izgradnji institucija, a pre svega ojačavanju stručnosti i efikasnosti javne uprave i pravosuđa, kako bi propisi koji se donose bili kvalitetni, primereni tržišnoj ekonomiji i sprovođeni jednako prema svima." istakla je predsednica UO AmCham-a Jelena Pavlović.

AmCham kao vodeća poslovna asocijacija i dalje će biti usmerena na sprovođenje reformi, sa Vladom Srbije kao partnerom," izjavila je izvršna direktorka AmCham-a Vera Nikolić Dimić i naglasila da „članice AmCham-a ostaju posvećene podsticanju razvoja institucija i unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji."

AmCham Hero nagrada

Ovogodišnju AmCham Hero nagradu žiri sastavljen od predstavnika Upravnog odbora AmCham-a, dodelio je Miodragu Stojkoviću, genetičaru, koji je u svetskim krugovima postao poznat kada je iz njegove laboratorije izašao prvi klonirani embrion u humane, medicinske svrhe.

Predstavnici AmChama-a su šestu godinu za redom imali zadatak da među izuzetnim pojedincima, ustanovama i neprofitnim organizacijama, izaberu samo jednog ko je svojim aktivnostima ostvario izuzetan uticaj na celokupno društvo.

Ovom jednoglasnom odlukom AmCham prepoznaje i nagrađuje istaknutog pojedinca, ove godine u oblasti nauke, koji živi i radi među nama, dok istovremeno postiže vrhunske međunarodno priznate naučne rezultate. Dosta je u našoj istoriji bilo primera izuzetnih naučnika, poput Tesle ili Pupina, koje smo prepoznavali i slavili kasno. Nadamo se da će ovogodišnji laureat biti uzor i podstrek i drugim naučnicima, a posebno mladim ljudima, da tragaju i stvaraju izuzetnost u Srbiji" podvukla je predsednica UO Američke privredne komore.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.