Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Ana Brnabić podržava konferenciju xCEEd koja se bavi inovacijama u finansijskom sektoru

Konferencija xCEEd 2018 je jedinstvena upravo zbog beskompromisnog pristupa. Ona je ekskluzivna i omogućava kako učesnicima pristup najuspešnijim metodama, tako i predavačima u atmosferi koja pored novih saznanja omogućava i nove kontakte
Datum: 09/05/2018

Ana Brnabić podržava konferenciju xCEEd koja se bavi inovacijama u finansijskom sektoru

Konferencija xCEEd koja je sa velikim uspehom prvi put pokrenuta prošle godine, održaće se ponovo 22. i 23. maja 2018. u hotelu Metropol u Beogradu. Od početka je bila ideja da xCEEd pokaže da je Srbija tržište koje ima potencijal da podnese i iznese tranziciju u finansijskoj tehnologiji. Upravo zbog toga je baš Beograd ponovo izabran za mesto održavanja. Sjajna lista govornika učinila je i da prva konferencija održana 2017. godine dobije izuzetnu posećenost i pažnju, a još tada je njen značaj prepoznala tadašnja ministarka, a danas predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić.

"Čast nam je što će prva osoba Vlade Republike Srbije nakon velikog uspeha prve konferencije, a i njenog nesumnjivo još gušćeg rasporeda ove godine otvoriti konferenciju xCEEd 2018 i što razume potencijal i važnost pozicioniranja Srbije kao zemlje ključne za razvoj finansijske tehnologije u ovom delu Evrope. To je svojim učešćem potvrdila i sama Evropska komisija" izjavio je Pavle Ljujić, direktor kompanije Paneleven, jednog od organizatora konferencije.

I ove godine je organizator konferencije kompanija Paneleven u saradnji sa Evropskom komisijom koja će po prvi put baš u Srbiji imati svoj panel na tuđoj konferenciji.

Evropska komisija će biti domaćin RegTech i Blockchain panela, zajedno sa nacionalnim bankama iz regiona Centralne i Istočne Evrope (CEE) i Zapadnog Balkana koje će pozvati da pričaju o njihovoj ulozi u digitalnom finansijskom tržištu.

Ministarstvo za spoljnu trgovinu (DIT) Velike Britanije i britanska Privredna komora za inovativne platne sisteme (EPA) dovešće neke od najuticajnijih svetskih finansijskih giganata i kreatora promena na globalnom finansijskom tržištu.

Konferencija xCEEd 2018 je jedinstvena upravo zbog beskompromisnog pristupa. Ona je ekskluzivna i omogućava kako učesnicima pristup najuspešnijim metodama, tako i predavačima u atmosferi koja pored novih saznanja omogućava i nove kontakte.

Na konferenciji će svoja iskustva i saznanja podeliti ključni inovatori i lideri u FinTech industriji iz 11 zemalja koji zajedno imaju skoro milenijum godina radnog iskustva - punih 800 godina vrhunskog uspeha.

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.