Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Kultura

Atelje 212: "Pet života pretužnog Milutina" na turneji u Ljubljani i Zagrebu

Tokom turneje predstavu će publika moći da vidi u sledećim gradovima regiona: 8. decembra 2018. sa početkom u 20.00 časova u MGL Teatru, Ljubljana, Slovenija i 10. decembra 2018. sa početkom u 20.00 časova na 33. Festivalu Gavelline večeri, Zagreb, Hrvatska
Datum: 07/12/2018

Atelje 212: "Pet života pretužnog Milutina" na turneji u Ljubljani i Zagrebu

Foto: Arhiva Atelje 212

Predstava "Pet života pretužnog Milutina" Milene Marković u režiji Aleksandre Milavić Dejvis kreće na regionalnu turneju, podržanu od strane Ministartsva za kulturu i informisanje Vlade Republike Srbije.

Tokom turneje predstavu će publika moći da vidi u sledećim gradovima regiona: 8. decembra 2018. sa početkom u 20.00 časova u MGL Teatru, Ljubljana, Slovenija i 10. decembra 2018. sa početkom u 20.00 časova na 33. Festivalu Gavelline večeri, Zagreb, Hrvatska.

Drama "Pet života pretužnog Milutina" prati život glavnog junaka koji putuje kroz vreme, menjajući tako kulturno istorijske kontekste naše balkanske istorije, mitologije, epske poezije, okolnosti politikih promena, od vremena Turaka do našeg doba. Putovanje Milutina u nove životne oblike i okolnosti niže duhovite situacije i obrte u razrađenoj dramaturškoj konstrukciji istraživanja autorki nesvojstvenog žanra komedije.

Predstava je imala premijeru 12. novembra 2016. godine u čast proslave 60. godina pozorišta i od tada se sa uspehom igra u Ateljeu 212.

U predstavi igraju Jovana Gavrilović, Tamara Dragičević, Miodrag Dragičević, Uroš Jakovljević, Ivan Mihailović, Ana Mandić i Mladen Sovilj.

Verujemo da će publika i van Beograda uživati u sjajnom talentu mladih glumaca, navode iz Ateljea.Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.