Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Da li biste platili 890 dolara za Gučijev "rasistički" džemper: Modna kuća se izvinjava i povlači ga iz prodaje

Guči je povukao džemper iz prodaje i izvinio se
Datum: 07/02/2019

Da li biste platili 890 dolara za Gučijev "rasistički" džemper: Modna kuća se izvinjava i povlači ga iz prodaje

Foto: Profimedia

Poznati modni brend Guči izvinio se danas za vuneni džemper koji liči na "crno lice" i rekao da je predmet povučen iz njegove onlajn ponude i prodavnica, prenosi Gardijan. Džemper od crne vune pokriva nos i ima crveni izrez za usta, što je na društvenim mrežama ismejavano kao neosetljiva i rasistička stvar.

Džemper košta 890 dolara i deo je kolekcije jesen / zima 2018. godine, pokriva donju polovinu lica i ima izrezana usta sa velikim crvenim usnama. Tviter i Instagram korisnici objavili su fotografije džempera, a nekoliko je ukazalo na činjenicu da je trenutno u SAD mesec tokom kojeg se obeležava istorija Afroamerikanaca "Black History Month". 

U saopštenju Guči je naveo da je posvećen različitostima i smatra da je to "fundamentalna vrednost koju treba u potpunosti podržati, poštovati na čelu svake odluke koju donosimo", preneo je AP.

"Smatramo da je raznolikost fundamentalna vrednost koju treba da negujemo i poštujemo i svaku odluku koju donosimo treba da temeljimo na tome. Potpuno smo posvećeni poštovanju različitosti u našoj organizaciji i pretvaranju ovog incidenta u jednu lekciju za kompletan Guči kolektiv",  saopštili su iz ovog italijanskog modnog brenda.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.