Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

"Da li želimo da Venecuelu pretvorimo u novu Siriju ili Irak": Rodžer Voters kritikovao prikupljanje humanitarne pomoći

Voters kaže da je to deo pokušaja Sjedinjenih Država da "iscrtaju lažnu sliku Venecuele, kako bi opravdali promenu režia". On kaže da u Venecueli "nije bilo nereda, ubistava, niti očigledne diktature"
Datum: 20/02/2019

"Da li želimo da Venecuelu pretvorimo u novu Siriju ili Irak": Rodžer Voters kritikovao prikupljanje humanitarne pomoći

Foto: Profimedia

Nekadašnji član Pink Flojda Rodžer Voters kritikovao je milijardera Ričarda Brensona i predstojeći koncert koji ima za cilj prikupljanje humanitarne pomoći za Venecuelu, tvrdeći da je to pokušaj iza kojeg stoje Sjedinjene Američke Države kako bi se smenila socijalistička vlada te zemlje, piše Gardijan.

Milijarder Ričard Brenson podržao je koncert u gadu Kukuta na granici sa Kolubijom, koji ima za cilj prikupljanje 100 miliona dolara za hranu i lekove koja bi bila poslata u Venecuelu. Pevači popularni u Latinskoj Americi, Alehandro Sanz, Naćo, Luis Fonsi i Maluma već su potvrdili učešće na koncertu, što je izazvalo poređenje sa čuvenim Lajv ejd koncertom koji je organizovao Bob Geldof kako bi se prikupio novac za gladne u Etiopiji 1985. godine.

"To nema nikakve veze sa humanitarnom pomoći", rekao je Vaters. "To ima veze sa Ričardom Brensonom koji kupuje Ameriku govoreći: 'Odlučili smo da preuzmemo Venecuelu, bez obzira na to koji razlozi mogu da budu'."

Taj koncert je samo deo onoga što Zapad čini da pomogne opoziciji u Venecueli, koja zahteva odlazak socijalističke vlade zbog strašne hiperinflacije i egzodusa miliona ljudi.

"Ričard im pomaže da podignu svest o krizi u Veneceli i prikupe preko potrebna sredstva kroz ovaj događaj", naveo je portparol Virdžina, koji je u vlasništvu Brensona. "Ovo nije politička izjava i Sjedinjene Države nisu uključene ni u jedan aspekt ovog događaja."

Voters kaže da je to deo pokušaja Sjedinjenih Država da "iscrtaju lažnu sliku Venecuele, kako bi opravdali promenu režia". On kaže da u Venecueli "nije bilo nereda, ubistava, niti očigledne diktature".

"Da li zaista želimo da Venecuelu pretvorimo u novi Irak ili Siriju ili Libiju? Ja ne želim, niti želi narod Venecuele."

Ovo nije prvi putda muzičar komentariše dešavanja u južnoameričkoj politici. Tokom konceta u Brazilu, uoči predsedničkih izbora prošle godine, Voters je govorio protiv desničarskog kandidata Haira Bolsonara, sadašnjeg predsednika te zemlje.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.