Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Ema Tompson odbija da radi sa producentom optuženim sa seksualno uznemiravanje

Laseter, koji je prethodno radio kao kreativni direktor u Piksaru i Dizniju, privremeno je bio na odsustvu 2017. nakon što je priznao da je kriv za seksualno uznemiravanje
Datum: 20/02/2019

Ema Tompson odbija da radi sa producentom optuženim sa seksualno uznemiravanje

Foto: Profimedia

Ema Tompson odustala je od uloge u visokobudžetnom animiranom filmu nakon što se ekipi pridružio bivši direktor Piksara Džon Laseter koji je optuživan za seksualno uznemiravanje.

Ema Tompson trebalo je da pozajmljuje glas liku u filmu "Luck" u produkciji Skydance Animation-a, ali je navodno, piše Gardijan, odustala nakon što je Skydance doveo Lasetera na čelo sektora za animaciju. Laseter, koji je prethodno radio kao kreativni direktor u Piksaru i Dizniju, privremeno je bio na odsustvu 2017. nakon što je priznao da je kriv za seksualno uznemiravanje, a Piksar je zvanično napustio 2018.

Imenovanje Lasetera za jednog od šefova u Skydance-u dočekano je sa negodovanjem, a kampanja Time's Up izdala je saopštenje u kojem se navodi da je Skydance "omogućio poziciju moći i privilegovanosti čoveku koji je u više navrata optuživan za seksualno uznemiravanje na radnom mestu". Izvršni direktor kuće Skydance Media Dejvid Elison branio je Lasetera rekavši: "Iako nikada ne bismo umanjivali značaj subjektivnog pogleda na nečije ponašanje, uvereni smo da je Džon naučio vredne lekcije i da je spreman da se dokaže kao lider i kolega."

Gardijan piše da je kontaktirao predstavnike glumice Eme Tompson kako bi potvrdili ove navode.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.