Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Pop kultura

Eurosong u Tel Avivu: Turisti će spavati i u šatorima

"Grad šatora" će biti podignut u parku Jarkon, nedaleko od dvorane u kojoj će Eurosong biti održan, i imaće sve potrebne sadržaje kakvi obično prate kampovanje, jer se očekuje da će evropsko pevačko televizijsko takmičenje privući najmanje 10.000 inostranih turista u Tel Aviv, grad s nešto više od 400.000 stanovnika
Datum: 22/01/2019

Eurosong u Tel Avivu: Turisti će spavati i u šatorima

Foto: Profimedia

Dve hiljade turista koji u maju nameravaju da dođu na Eurosong u Tel Aviv moći će umesto smeštaja u skupim hotelima da izaberu "urbano kampovanje", preneo je Večernji.

Gradske vlasti objavile su da će turistima ponuditi bazično kampovanje, ali i luksuzniju varijantu.

"Grad šatora" će biti podignut u parku Jarkon, nedaleko od dvorane u kojoj će Eurosong biti održan, i imaće sve potrebne sadržaje kakvi obično prate kampovanje.

Očekuje se da će evropsko pevačko televizijsko takmičenje privući najmanje 10.000 inostranih turista u Tel Aviv, grad s nešto više od 400.000 stanovnika.

Gradonačelnik Ron Huldai objavio je da će cene kampovanja biti pristupačne, ali konkretne brojke nije izneo.

To će svakako biti dobra opcija za deo turista jer su ionako visoke cene hotelskog smeštaja u Tel Avivu "odletele u nebo" za vreme održavanja Eurosonga.

Izraelska pevačica Neta Barzilai pobedila je na Eurosongu prošle godine u Lisabonu i tako Izraelu omogućila ovogodišnje domaćinstvo.

Niz međunarodnih kulturnih radnika kritikovalo je odluku da se Izraelu dopusti organizacija Eurosonga i pozivaju na bojkot događaja, optužujući izraelsku vladu za sistemsko kršenje ljudskih prava Palestinaca.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.