Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Preporuka

Festival Krokodil

Večernji program festivala - 16. i 17. juna - tradicionalno će se održati u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije (Botićeva 6), dok se dnevni-debatni program - 17. i 18. juna - održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21)
Datum: 13/06/2017

Festival Krokodil

Festival KROKODIL (Književno Regionalno Okupljanje Koje Otklanja Dosadu I Letargiju) literarni je događaj koji predstavlja savremenu književnost regiona zapadnog Balkana i Evrope na jedinstven i originalan način kao i u svoj njenoj celovitosti - bez rigidnosti, bilo da su one generacijske, poetičke, političke, seksualne ili bilo koje druge. Festival KROKODIL je, od pokretanja 2009. godine, izrastao u jedan od najpopularnijih i najposećenijih književnih događaja u regionu, a ove godine, održaće se od 16. do 18. juna pod nazivom "Pripitomiti tamu".

Večernji program festivala - 16. i 17. juna - tradicionalno će se održati u amfiteatru ispred Muzeja Jugoslavije (Botićeva 6), dok se dnevni-debatni program - 17. i 18. juna - održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21).

Na ovogodišnjem festivalu predstaviće nam se norveški pisac Erlend Lu, miljenik domaće čitalačke publike. Na festivalu učestvuju i imena kao što su: Lordan Zafranović, Srđan Karanović, Svetlana Slapšak, Slobodan Šnajder, Ivan Ivanji, Olja Savičević Ivančević, Lamija Begagić, Zoran Ferić, Aleksandar Zograf, a biće predstavljena i monografija Ogledala Lune.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.