Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Biz news

Health Tech Lab otvara vrata inovacijama u zdravstvu 20. decembra u Muzeju nauke i tehnike

Health Tech Lab vas poziva na događaj 20. decembra od 18 časova i otvara vrata radoznalosti, umrežavanju i znanju na nesvakidašnjem mestu: u Muzeju nauke i tehnike u Dobračinoj 51
Datum: 16/12/2018

Health Tech Lab otvara vrata inovacijama u zdravstvu 20. decembra u Muzeju nauke i tehnike

Da li ste se ikada pitali sledeće: Kako eko motori i bicikli mogu pomoći zdravstvu? Kako možemo olakšati posao defektologu sa pacijenatima? Da li možemo da povežemo prvu pomoć, eco & digital (ekološke inovacije i svet tehnologija)?

Odgovore na ova pitanja dobićemo tokom osmog susreta organizacije Health Tech Lab koja se bavi jačanjem ekosistema za inovacije i tehnologiju u sektoru zdravstva.

Health Tech Lab vas poziva na događaj 20. decembra od 18 časova i otvara vrata radoznalosti, umrežavanju i znanju na nesvakidašnjem mestu: u Muzeju nauke i tehnike u Dobračinoj 51.

Organizacija postoji od januara 2018. godine zahvaljujući osnivačima Dr. Ivani Kostić koja je doktorirala na MIT-u i Damjanu Damnjanoviću, marketinškom stručnjaku, dugogodišnjem borcu za prava pacijenata i osnivaču udruženja Plavi krug koji predstavlja pacijente sa dijabetesom.

Health Tech Lab sprovodi u delo nekoliko ciljeva: promoviše već postojeća rešenja u zdravstveno-tehnološkim ekosistemima, formira inovativna rešenja, kao i pruža podršku za njihov kontinuirani rast.

Do sada su održali 7 meetup-a za više stotina posetilaca, od čega su dva susreta bila tokom međunarodnih konferencija FabBelgrade 2018 i Smart City festival 2018. Uključili su i lokalne zdravstvene i biotehnološke startape u internacionalnu obuku – Startup Jerusalem koja je održana u Izraelu tokom jeseni 2018. godine.

Na decembarskom meetup-u Health Tech Lab-a imaćemo priliku da čujemo sledeće sagovornike: Srđana Štoponju, Milicu Đurić, Svetu Simića i Andreju Gluščević.

Srđan Štoponja govoriće ispred E-prime-a, kompanije za prvi eko-električni bicikl u Srbiji i svetu. Videćemo premijerno kako bicikl radi i kako se može primeniti u zdravstvenoj zajednici za spasavanje života.

Milica Đurić, Direktorka Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu objasniće kako se možemo uključiti u rad ove organizacije.

Inovacioni centar sarađuje sa brojnim inostranim bolnicama tako što izrađuje i testira svoja rešenja zajedno sa lekarima i pacijentima. Na događaju posebnu pažnju ćemo posvetiti rešenjima za decu sa autizmom i videti u čemu je njihova inovativnost i jedinstvenost.

Sveta Simić će nam se obratiti u ime Moto Greeny. Saznaćemo kako i gde se prizvodi ovaj prvi eko motor, kao i zašto baš u Srbiji? Dobićemo odgovor kako ovaj motor pomaže službi hitne pomoći dok ujedno ne zagađuje okolinu.

Andreja Gluščević, osnivač PALGO smart predstaviće aktivnosti vezano za digitalnu tranformaciju gradova u Srbiji koja je u jeku. PALGO smart se bavi brojnim pitanjima održivog razvoja i javne politike, a kako će Health Tech Lab sarađivati sa njima na digitalizaciji zdravstva u Srbiji saznaćemo baš 20. decembra.

Od juna 2018. Health Tech Lab je član prestižne evropske strukovne organizacije: European Connected Health Alliance (ECHA). Cilj im je da kroz buduće aktivnosti u ECHAlliance omoguće jačanje srpskog healthtech ekosistema i to pre svega kroz brojne saradnje i finansiranje, razmenu znanja, vidljivost na svetskom tržištu i sl.

Vidimo se u Muzeju nauke i tehnike na Health Tech Lab događaju 20. decembra od 18 časova. Ulaz je besplatan, ali je potrebno da se prijavite ovde zbog ograničenog broja mesta.

Pozivamo vas da sa Health Tech Lab-om otvorite prazničnu sezonu, sa željom da u narednoj godini imamo još više uspeha, rezultata i još bolju saradnju u zdravstvenoj i tehnološkoj zajednici.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.