Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Jubilarni deseti Magični doručak: Obroci za 100 učenika škole "Dušan Dugalić"

U sklopu današnje manifestacije tim kuvara predvođen masteršefom Urošem Uroševićem pripremao je obroke za 100 učenika škole „Dušan Dugalić", koji su istog dana dostavljeni mališanima
Datum: 06/03/2017

Jubilarni deseti Magični doručak: Obroci za 100 učenika škole "Dušan Dugalić"

Početak desetog, jubilarnog „Magičnog doručka" obeležen je u ponedeljak simboličnim takmičenjem u pripremi obroka - Magičnog doručka koji su pripremali predstavnici Credit Agricole Srbija, METRO Cash & Carry, Grada Beograda i ekipa sastavljena od predstavnika medija. Nakon dodele nagrada za najmagičniji, najkreativniji, najzdraviji i najukusniji Magični doručak, maskota ove akcije, Vila Dobrila je sve prisutne počastila svojom slavljeničkom tortom.

Pored predstavnika kompanija učesnica, događaju je prisustvovao i Andreja Mladenović, zamenik gradonačelnika Beograda.

Ovogodišnji „Magični doručak" traje do 16. marta i za cilj ima da prikupi što više hrane za 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju širom Srbije, a sprovodi se u organizaciji Crédit Agricole banke Srbija, kompanije METRO Cash & Carry Srbija, u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i nevladinom humanitarnom organizacijom Banka Hrane. U sklopu današnje manifestacije tim kuvara predvođen masteršefom Urošem Uroševićem pripremao je obroke za 100 učenika škole „Dušan Dugalić", koji su istog dana dostavljeni mališanima.

 

"Uvek se rado priključujem akcijama koje imaju humanitarni karakter i mislim da je važno da na ovaj način skrećemo pažnju javnosti na određene osetljive kategorije stanovništva. Sva deca treba da imaju ista prava, a na nama je da im pomognemo i omogućimo srećno detinjstvo", izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

"Veoma smo ponosni što Magični doručak danas beleži svoj prvi veliki jubilej. Deset ovakvih akcija i preko 60 tona hrane koju smo prikupili svedoče da je naš višegodišnji napor da skrenemo pažnju na probleme ovde dece urodio plodom i da se solidarnost sa socijalno ugoženim grupama pokazala na delu", izjavio je Karlos de Kordu, Predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole banke.

Tokom trajanja akcije, kupci u objektima METRO Cash & Carry u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Šapcu, Užicu, Požarevcu i na Paliću, biće u prilici da kupovinom posebno formiranih paketa Vile Dobrile, po ceni od 290 dinara, obezbede namirnice za decu u školama, koje će raspodeliti Banka hrane ravnomerno, prema broju đaka.

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.