Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Kako je pas Zver sklopio posao za Zakerberga: Skočio je u krilo vlasniku Vocapa i osvojio ga

Zakerberg je u razgovoru sa Lori Sigal za CNN otkrio da je u trenutku kada je bila napeta situacija na pregovorima, pas ušetao, prvo zbunjeno gledao, a onda skočio u krilo Janu Kumu, suvlasniku Vocapa
Datum: 12/02/2019

Kako je pas Zver sklopio posao za Zakerberga: Skočio je u krilo vlasniku Vocapa i osvojio ga

Foto: Profimedia

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg može da zahvali svom psu, mađarskom ovčaru pod imenom Zver što je postao vlasni Vocapa, prenosi CNN.

U trenutku dok je dogovor o prodaji aplikacije zapao u krizu, i u sobi gde su se vodili pregovori zavladala grobna tišina, utrčao je Zakerbergov ljubimac i skočio direktno u krilo suvlasnika Vocapa. Sklopljeno je prijateljstvo, a ubrzo je pao i poslovni dogovor.

Zakerberg je u razgovoru sa Lori Sigal za CNN otkrio detalje višemilionskih pregovora sa suosnivačem Janom Kumom i kako mu je pas pomogao u sklapanju posla.

"Mislim da je moj pas Zver bio to tajno oružje. Bila je napeta situacija i Jan je rekao da mora da razmisli o svemu", prisetio se Zakerberg.

U sobi je vladala grobna tišina, sve dok nije uskočio Zver. Neko vreme pas je zbunjeno stajao u sobi, da bi odjednom skočio i sklupčao se u Janovom krilu. Suosnivač Vocapa pomazio je psa, on se ušukao i tako je sklopljeno novo prijateljstvo.

Otopila se i atmosfera, pa je Vocap prodat za neverovatnih 19 milijardi dolara. Zver je tako dobio status kralja porodice, a ima i svoju Fejsbuk stranicu. U oktobru 2016. godine Zakerberg je objavio sliku ćerke Maks s čupavim kućnim ljubicem, i potpisom da je njena prva reč bila "pas".

Ipak, sa nekadašnjim vlasnicima Vocapa nije prošlo tako dobro. Brajan Akton, jedan od suosnivača aplikacije, napustio je Fejsbuk u septembru 2017. godine nakkon što se sukobio sa Zakerbergom i izvršnom direktorkom Šeril Sendberg. Kasnije je izjavio da se oni zalažu za poslovnu praksu s kojom ne može da se složi. Tokom skandala sa Kembridž analitikom, tvitovao je: "Vreme je. #DeleteFacebook".

Onaj suosnivač kojem je Zver skočila u krilo, Jan Kum, napustio je Fejsbuk u oktobru 2018. godine, takođe zbog pritisaka da unovči aplikaciju, kao i zbog "nagomilanih frustracija". Oni su se time odrekli ukupno 1,3 milijarde dolara.

 

 
Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.