Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

"Na utakmici protiv Kosova imaćemo tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku"

Dejo kaže da Crnu Goru očekuje veliki izazov u organizaciji utakmice koja se svrstava u kategoriju "visokog rizika"
Datum: 05/12/2018

"Na utakmici protiv Kosova imaćemo tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku"

Profimedia

Žreb u Dablinu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020. godine doneo je još jedan susret koji će biti zanimljiv iz nefudbalskih razloga. Reč je o susretu između selekcija Crne Gore i reprezentacije koja predstavlja Kosovo. UEFA vodi računa da smanji političke tenzije na najmanju moguću meru, pa ne dozvoljava da Kosovo igra protiv Srbije i Bosne i Hercegovine, pošto BiH ne priznaje samorpoglašenu nezavisnost Kosova. 

Međutim, prema propisima UEFA nema smetnji da Crna Gora, u kojoj je kosovsko pitanje isto tako politički osetljvi, igra protiv ove selekcije.

Dejan Savićević, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore poručio je za Telegraf.rs da očekuje veliki izazov u organizovanju ovog meča.

"Nama kao Savezu biće jako teško da organizujemo tu utakmicu. S te administrativne strane je grupa dosta zahtevna. Mislim da je naša policija protiv Srbije pokazala da zna da organizuje neki veliki događaj, tako da računam da će i ovu utakmicu protiv Kosova odraditi kako treba. Ona je i teža nego meč sa Srbijom, jer ćemo sada imati tri strane: srpsku, crnogorsku i albansku", rekao je Savićević.

 


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.srba
06.12.2018 - 16:28
njegoševa biješe velika
kome i kojoj strani ti pripadaš Dejo obraz nije đon razmisli dejo .