Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

NASA: Prva osoba na Marsu biće žena

Prvi čovek agencije najavio je da će "verovatno" biti prva žena na Marsu, dodajući da bi mogla da hoda i Mesecom
Datum: 13/03/2019

NASA: Prva osoba na Marsu biće žena

Foto: Profimedia

Zaboravite na sve što ste ikada pomislili o Marsu i astronautima jer su šanse da će prva osoba na "crvenoj planeti" biti žena sasvim su izvesne, saopštila je NASA.

Kako piše CNN, prvi čovek agencije Džim Brajdenstajn je tokom radio emisije "Naučni petak" izjavio da će izgleda žena prva otići na Mars. On nije otkrio o kome se tačno radi, ali je rekao da su žene u prvom planu predstojećih planova NASA. On je odgovarajući na pitanje sa Tvitera da li će žene biti uključene u sledeći put u svemir odgovorio: "Apsolutno". U stvari, on je rekao da će sledeća osoba na Mesecu takođe verovatno biti žena.

"Ovo su veliki dani", rekao je.

NASA je najavila da će krajem meseca prvi put svemirom prošetati samo žene, kada astronautkinje En Meklejn i Kristina Koh budu predvodile ekspediciju koja će sedam sati boraviti u svemiru. Sa zemlje će ih koordinirati žena, Kristen Fasol. Meklejn i Koh su bile deo klase astronauta u kojoj su polovina bile žene. Polovinu Najnovije klase direktora letova čine žene. Prvih šest žena pridružilo se NASA 1978. godine. Danas, žene čine 34 procenata aktivnih astronauta agencije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.