Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Odbačene optužbe Ešli Džad u slučaju Vajnstin: "Uništio mi je karijeru"

Optužba za klevetu koju je glumica podnela zbog navodnog ponižavanja i negativnog uticaja producenta na druge filmske radnike, nije odbačena i razmatraće se u budućnosti
Datum: 10/01/2019

Odbačene optužbe Ešli Džad u slučaju Vajnstin: "Uništio mi je karijeru"

Profimedia

Savezni sudija u Los Anđelesu odbacio je optužbe za seksualno uznemiravanje koje je na račun Harvija Vajnstina iznela glumica Ešli Džad, prenosi Gardijan.

Ona je jedna od prvih žena koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, navodeći da je prekršio kalifornijske zakone koji preciziraju da je takvo ponašanje "zabranjeno u poslovnom, uslužnom ili profesionalnom odnosu".

Sudija je u objašnjenju odbacivanja optužbi koje je Džad iznela objasnio da njen odnos sa producentom ne ulazi u okvire dela kalifornijskog zakona na koji se pozivala.

"Od početka smo tvrdili da je tvrdnja Džadove neopravdana i zadovoljni smo što je i sud to video na isti način", rekli su iz Vajnstinovog advokatskog tima.

Sa druge strane i pravni zastupnici glumice pozitivno gledaju na sudski proces, tvrdeći da odbacivanje optužbi u ovom smislu ne može poremetiti napredak koji su ostvarili u slučaju Džad - Vajnstin.

Podsetimo, glumica je optužila producenta da je 1997. godine namamio u hotelsku sobu pod izgovorom poslovnog razgovora, a da je zatim pokušao da je napastvuje. Nakon što se odbranila, Vajnstin  je želeo da se osveti i zbog togao je ponižavao i negativno uticao na direktora Pitera Džeksona. Džad je tužbu podnela u aprilu 2018. godine, istakavši da je producent sputavao direktora filmova "Gospodar prstenova" da je ubaci u svoje filmove. Zbog toga njena tužba za klevetu nije odbačena i razmatraće se u budućnosti.

Producent koji se suočava sa više od 70 optužbi za seksualno uznemiravanje, demantovao je sve navode Džadove.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.