Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Otkriven uzrok smrti pevača grupe Prodidži

Izveštaj sa obdukcije navodi da se 49-ogodišnji muzičar najverovatnije obesio. Rezultati toksikoloških analiza još se čekaju
Datum: 11/03/2019

Otkriven uzrok smrti pevača grupe Prodidži

Foto: Profimedia

Uzrok smrti pevača Prodidžija Kita Flinta je vešanje, pokazala je istraga. 

Flint, koji je pevao glavne vokale na najvećim hitovima Prodidžija Breathe i Firestarter, pronađen je mrtav 4. marta u stanu u Eseksu. 

Izveštaj sa obdukcije navodi da se 49-ogodišnji muzičar najverovatnije obesio. Rezultati toksikoloških analiza još se čekaju, piše BBC.

Viša islednica Karolajn Bisli-Marej iz Eseksa rekla je da će se istraga nastaviti 23. jula kako bi se sastavio potpun izveštaj. 

"Policija je izvršila uviđaj, ispratila sve protokole i potvrdila da do smrti nije došlo pod sumnjivim okolnostima", rekla je patološkinja Linzi Čaf na saslušanju u Kelmsfordu. 

Flint, poreklom iz Brejntrija, postao je slavan tokom 1990-ih kao član nagrađivanog elektronskog benda. 

Prodidži je trebalo da u maju krenu na turneju u SAD-u. Poslednji album izdali su u novembru i nedavno završili australijsku turneju.

Lijam Haulet i Maksim, njegovi prijatelji iz benda, opisali su ga u saopštenju kao "istinskog pionira, inovatora i legendu". 

Novinar BBC radija Džo Vajli opisao je Flinta kao "pravu dušu" i "saosećajnog frontmena". 

Dva dana pre nego što je pronađen mrtav, Flint je učestvovao u trci na 5km u Kelmsfordu, gde je postigao lični rekord od 21 minuta i 22 sekunde.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.