Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Preporuka

Otvara se nova operska scena u "Vuku"

Opera "Don Ðovani" u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Saše Spasića, biće izvedena 23. i 26. februara na sceni "Aleksandar Popović" UK "Vuk Stefanović Karadžić"
Datum: 20/02/2019

Otvara se nova operska scena u "Vuku"

Foto: Igor Pavićević

U želji da proširi i osnaži svoju programsku delatnost, uvođenjem novih oblika izvođačko-scenskih praksi, u Ustanovi kulture "Vuk Stefanović Karadžić" 23. februara biće otvorena nova operska scena, izvođenjem opere "Don Ðovani" sa specijalnim gostima iz Kine.

Opera "Don Ðovani" u režiji Aleksandra Nikolića i koreografiji Aleksandra Ilića, pod dirigentskim vođstvom Aleksandra Saše Spasića, biće izvedena 23. i 26. februara na sceni "Aleksandar Popović" UK "Vuk Stefanović Karadžić". 

Internacionalni ansambl mladih izvođača spaja umetnike iz Pekinga, Bostona i Beograda zamišljen je kao most koji spaja Istok, Zapad i Balkan kroz klasično Mocartovo delo koje, kako naglašavaju autori, pripada svim prostorima, epohama i civilizacijama. 
 

Priča o legendarnom zavodniku, u interpretaciji Nikolića i Ilića, ispričana je savremenim jezikom punim strasti, aluzija, ali i drskog humora i kritike licemerja. 

Publika je prošlog jula u Kombank dvorani velikim aplauzom nagradila originalnu postavku opere u kojoj su domaće operske zvezde (Jasmina Trumbetaš Petrović, Vladimir Andrić, Dragoljub Bajić…) i gosti iz Kine (Vanđe Žang, Žen Žen…) tumačili glavne uloge pod dirigentskom palicom dirigenta Metropoliten opere Georga Buhaltera. 

Ovog puta, u produkciji GIPAC, nastupiće studenti Jiongtao Li, Šua Li, Jianfei Ren, Mina Gligorić, Vladimir Andrić, Miroslav Markoski, Stefan Karanac, Željko Andrić i drugi.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.KOMARAC
06.03.2019 - 10:14
Opere se prave za zaslužne
Ako je Vuk Karadžić zaslužan za jednu operu,šta bi rekli za Dositeja,Jernej Kopitara,koji su mu savetovali da sakuplja narodne umotvorine,Vuk im je odgovorio:\":Neću da sakupljam slepačke pesme\"!Sad mu prave i operu!?Nema sumnje da ima zasluga za prosvećivanje srpskog naroda,ali nije privi medju jednakima.!