Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Otvoren Park znanja u Nišu uz podršku NIS-a

Park je smešten u okviru Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, gde su postavljeni nastavni objekti poput "Paskalovog trona" (fakirova stolica), "Arhimedove beležnice", "Magnetnog tunela" i "Galilejevog klatna"
Datum: 15/04/2017

Otvoren Park znanja u Nišu uz podršku NIS-a

U okviru programa "Zajednici zajedno", komapnija NIS podržala je izgradnju Parka znanja u NIšu, čiji je osnovni cilj promocija prirodnih nauka među učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i svim građanima Niša.

Park je smešten u okviru Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, gde su postavljeni nastavni objekti poput "Paskalovog trona" (fakirova stolica), "Arhimedove beležnice", "Magnetnog tunela" i "Galilejevog klatna". Ove instalacije biće korišćene za organizovanje javnih časova za decu i učenike niških predškolskih ustanova i škola.

Izgradnjom "Parka znanja" nastavnici će imati mogućnost da časove prirodnih nauka drže na zanimljiv i kreativan način, dok će učenici kroz praktične zadatke i demonstraciju upoznavati sa prirodnim pojavama. Ovaj prostor za učenje dostupan je i u svim zainteresovanih građanima koji kroz igru mogu da usvajaju nova znanja.

Svečanom otvaranju "Parka znanja u Nišu" prisustvovali su predstavnici kompanije NIS, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predstavnici grada Niša, rukovodstvo Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, kao i predstavnici Centra za promociju nauke.

Kao kompanija čije je strateško opredeljenje ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje, NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru programa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno" sa ciljem da promoviše nauku i podstakne razvoj novih dostignuća u ovoj oblasti. Podrškom razvoju mladih generacija, u skladu sa sloganom "Budućnost na delu", NIS nastoji da poboljša uslove života lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje.

NIS je prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja dobila prestižnu "Svetosavsku nagradu" koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.