Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Kultura

Protokol o saradnji između "Adligata" i "Društva Japan - Srbija"

Društvo Japan - Srbija će pomoći formiranje zbirke o Japanu u Adligatu, dok će ova dva udruženja zajedno raditi na unapređenju kulturnih veza između Japana i Srbije
Datum: 21/01/2019

Protokol o saradnji između "Adligata" i "Društva Japan - Srbija"

U Japanu je potpisan protokol o saradnji između Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat" i Društva Japan - Srbija koje okuplja prijatelje Srbije u Japanu uz podršku ambasadora Republike Srbije gospodina Nenada Glišića.

Gospodin Nagai Tadaši Nagai, predsednik Društva Japan - Srbija i dugogodišnji ambasador Japana u Srbiji pozvao je Viktora Lazića, predsednika Udruženja Adligat, da postane počasni član ovog Društva.

Duštvo Japan - Srbija jedino je ovakvo udruženje u Japanu. Okuplja oko tri stotine članova, najviše Japanaca koji su na neki način vezani sa Srbijom ili su, čitajući i slušajući o Srbiji, najviše upravo zahvaljujući aktivnostima Društva Japan - Srbija, zavoleli našu zemlju.

Društvo Japan - Srbija će pomoći formiranje zbirke o Japanu u Adligatu, dok će ova dva udruženja zajedno raditi na unapređenju kulturnih veza između Japana i Srbije zajedničkim organizovanjem izložbi i predavanja, objavljivanjem tekstova o Japanu u Srbiji i o Srbiji u Japanu, razmenom informacija, te sistematskim povezivanjem institucija i pojedinaca.

Ovo društvo izdaje i časopis o svojim aktivnostima na japanskom, ali sa srpskim imenom „Prijatelji". Ovom prilikom je Adligatu poklonjen komplet od 56 brojeva ovog časopisa, kao i drugi materijali koji svedoče o prijateljstvu dve zemlje.

Do uspostavljanja kontakata između Adligata i Društva Japan - Srbija došlo je na inicijativu ambasadora Srbije u Japanu gospodina Nenada Glišića koji smatra da će potpisivanjem ovog protokola kulturna razmena između naših država još više biti unapređena. Gospodin Glišić je istakao da su Društvo Japan - Srbija, njegovi članovi i lično gospodin Tadaši Nagai učinili mnogo na promociji Srbije u Japanu i izrazio im je duboku zahvalnost za višedecenijskoj ljubavi koju gaje prema našem narodu i zemlji.

  


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.