Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Sastavljen mozaik „Čepom do osmeha" za Ginisov rekord

„Čepom do osmeha" je humanitarna akcija recikliranja čepova sa ciljem obezbeđivanjem sredstava za pomoć deci sa invaliditetom, u okviru koje je do sada prikupljeno 100 tona plastičnih čepova i pomognuto osamnaestoro mališana
Datum: 03/10/2017

Sastavljen mozaik „Čepom do osmeha" za Ginisov rekord

Humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha", kandidovala se za svetski rekord u veličini mozaika napravljenog od plastičnih čepova 30. septembra u Novom Sadu.

 

U sklapanju mozaika površine 621 kvadratni metar na centralnom trgu u Novom Sadu učestvovalo je 300 volontera iz svih krajeva Srbije, a od čepova je između ostalog napravljena i bela golubica kao simbol grada Novog Sada, kao i poznati sat sa Petrovaradinske tvrđave.

 

Čepom do osmeha" je humanitarna akcija recikliranja čepova sa ciljem obezbeđivanjem sredstava za pomoć deci sa invaliditetom, u okviru koje je do sada prikupljeno 100 tona plastičnih čepova i pomognuto osamnaestoro mališana. Kompanija NIS prepoznala je značaj ovog projekta i podržala ideju kupovinom kombija „KombiČep" u okviru programa „Zajednici zajedno", kao i prikupljanjem više od 500.000 čepova.

 

Manifestacija sklapanja mozaika u organizaciji „Čepom do osmeha" je takođe veoma značajna za međunarodnu promociju Novog Sada i Srbije, posebno imajući u vidu činjenicu da je Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.