Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Biz news

She’s Mercedes: Više žena u nauci i tehnologiji

Saradnja Asocijacije za afirmaciju žena AFA i kompanije Star Import
Datum: 15/03/2019

She’s Mercedes: Više žena u nauci i tehnologiji

Profimedia

Kompanija Star Import i Asocijacija za afirmaciju žena AFA su pokrenuli zajedničku inicijativu promovisanja uspešnih žena koje u Srbiji deluju na poljima nauke i tehnologije. U četvrtak, 21. marta 2019. godine od 16h u hali 3 Beogradskog sajma, na štandu brenda Mercedes-Benz biće održan događaj pod nazivom „Više zena u nauci i tehnologiji” koji za cilj ima okupljanje najeminentnijih žena iz ovih oblasti, njihovo udruživanje i promovisanje.

Brend Mercedes-Benz neumorno radi na jačanju položaja žena u modernom svetu. Od 2015. godine ova borba je predstavljena u obliku platforme She’s Mercedes – mesta gde se žene mogu povezivati, razmenjivati ideje, iskustva i učiti jedne od drugih. She’s Mercedes je posvećen inspirisanju, povezivanju i osnaživanju žena da pokažu najbolje od sebe. Simbol brenda je Berta Benz. Berta nije bila samo supruga Karla Benza i majka njegove dece, ona je bila i inspiracija i poslovni partner: kao prva osoba koja se vozila na daljinu, Berta je potvrdila koncept automobila, čime je postavila temelje za celu novu industriju i otvorila put za priču o Mercedes-Benz uspehu.

Mercedes-Benz je pokrenuo inicijativu "She’s Mercedes" kako bi se direktno obratio ženama i skrenuo im pažnju na naš brend. Danas žene u više od 60 zemalja mogu razmenjivati svoja mišljenja u okviru online zajednica i na “networking” večerima, gde mogu pronaći inspiraciju svetom Mercedes-Benz-a i aktivnostima brenda.

U saradnji sa Asocijacijom za afirmaciju žena AFA, a inspirisani Bertinim istorijskim poduhvatom, želimo da što više devojčica i mladih žena motivišemo da se opredele za nauku, tehnologiju i profesije budućnosti. Povezivanjem pod brendom She’s Mercedes, cilj nam je da stvorimo bazu za udruživanje žena u ovim oblastima i na taj način podstaknemo njihovu dalju saradnju i unapredimo njihov položaj u društvu. Želimo da ova platforma raste i razvija se s ženama: iskustva, perspektive i mišljenja su ključna za pomoć u izgradnji zajednice u kojoj razmena, inspiracija i uzajamna podrška mogu uticati na postavljanje novih standarda.

Simbolično, baš na 54. Međunarodnom salonu automobila biće održan prvi događaj pod inicijativom „Više žena u nauci i tehnologiji” koji će biti u čast poznatih žena inženjera.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.