Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

Sprema li se Interpolova crvena poternica za Enesa Kantera?

Košarkaš je ranije isticao da se plaši povratka u Tursku jer sumnja da bi mu namestili saobraćajnu nesreću ili bi ga otrovali
Datum: 15/01/2019

Sprema li se Interpolova crvena poternica za Enesa Kantera?

Profimedia

Košarkaš Njujork Niksa mogao bi da bude u velikim problemim zbog svojih političkih opredeljenja.

"Frans Pres" piše da će se turski košarkaš naći na Interpolovoj crvenoj poternici zbog navodne povezanosti sa terorističkom grupom "Gulenist FETO".

Pokret Gulen, na meti je predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, nakon navodnog pokušaja državnog udara 2016. godine.

Kao i mnoge druge javne ličnosti, košarkaš Niksa vrlo otvoreno je kritikovao predsednika svoje zemlje.

"Kada kritikujem situaciju u Turskoj, ljudi mi spočitavaju kako ne volim svoju zemlju. Ne, ja volim državu u kojoj sam rođen, volim zastavu, narod. Imam problem samo sa režimom. Voleo bih da mogu da posetim Tursku da vidim prijatelje i rođake, da opet probam domaća jela, koja su najbolja. Možda ću  za deset godina i moći to da uradim", rekao je Kanter.

Turski zvaničnici paralelno sa pripremama Interpola za stavljanje Kantera na crvenu poternicu, pripremaju papire potrebne za njegovu ekstradiciju. Ako bi se to zaista i ostvarilo, Sjedinjene Američke Države bi bile dužne da uhapse a zatim i isporuče košarkaša u njegovu domovinu. 

Kanter se dovodi u vezu sa "srpskim" Sakramento Kingsima, u trejdu koji podrazumeva prelazak dva igrača u Njujork, dok bi dolazak Kantera popunio rotaciju u Sakramentu. Ako se najave Frans Presa obistine, ni od trejda, ni od košarkaške karijere nema ništa.

"Ne bi mi uperili pištolj u glavu i ubili me, jer bi im to napravilo probleme, ali nešto bi uradili. Namestili bi mi saobraćajnu nesreću, ili bi me otrovali", govorio je ranije Kanter o svojim strahovima.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.