Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

(FOTO) Statua poljupca američkog mornara išarana grafitom #MeToo dan posle njegove smrti

Iako je ta slika već odavno simbolizuje radost širom sveta posle okončanja neprijateljstva 1945. godine, nedavno je preispitana, a mnogi su optužili aktera te fotografije Džordža Mendonsu za napad na zubarsku pomoćnicu
Datum: 20/02/2019

(FOTO) Statua poljupca američkog mornara išarana grafitom #MeToo dan posle njegove smrti

Foto: Profimedia

Statua inspirisana slavnom antiratnom fotografijom na kojoj američki mornar, koji je preminuo juče, ljubi nepoznatu devojku na kraju Drugog svetskog rata, vandalizovana je, a crvenom bojom preko noge devojke ispisano je #MeToo, piše Gardijan.

Iako je ta slika već odavno simbolizuje radost širom sveta posle okončanja neprijateljstva 1945. godine, nedavno je preispitana, a mnogi su optužili aktera te fotografije Džordža Mendonsu za napad na zubarsku pomoćnicu.

Greta Cimer Fridman, devojka sa slike, govorila je ranije da je bila šokirana time što ju je Mendonsa, pijan, zgrabio i poljubio, nasred Tajms skvera.

"Dakle, ulazimo na Tajms skver, završava se rat i vidim medicinsku sestru", rekao je Mendonsa CNN-u 2015. godine, govoreći o slici koju je zabeležio Alfred Ajzenštet.

"Popio sam nekoliko pića, i to je bio samo instikt, pretpostavljam. Samo sam je zgrabio", ispričao je on.Godine 2015, Greta Cimer Fridman je u jednom intervjuu rekla da poljubac nije bio dogovoren, ali da je to shvatila kao "radosni čin", a njen sin je kasnije rekao Njujork tajmsu da njegova majka nije smatrala da je taj poljubac bio "negativni" čin.

Grafit na statui su obrisani, a prema izveštaju lokalne policije na Floridi, cene štete procenjena je na oko 1000 dolara "zbog velike površine koju su prekrili grafiti, kao i resursa potrebnih da se sve to popravi."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.