Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Studenti kreativci Univerziteta u Beogradu dobijaju svoje mesto na Ekonomskom fakultetu

Studenti uz pomoć najmodernije tehnologije prave prototipe svojih proizvoda
Datum: 16/12/2018

Studenti kreativci Univerziteta u Beogradu dobijaju svoje mesto na Ekonomskom fakultetu

Na Ekonomskom fakultetu počeo je sa radom Kreativni centar Beogradskog Univerziteta gde će svi zainteresovani studenti imati mogućnost da svoje ideje sprovedu u delo zahvaljujući najmodernijim tehnološkim rešenjima. Tako će, uz pomoć 3D štampača, jednog od uređaja u Centru, studenti moći da naprave prve prototipe svojih proizvoda.

"Drago nam je da smo domaćini Kreativnom centru Univerziteta u Beogradu koji će biti mesto okupljanja za sve studente sa dobrim idejama. Ovaj centar pokrenut je sa vizijom da podstakne kreativnost i preduzetnički duh u akademskoj populaciji, da promoviše inovativne načine učenja i studiranja, podržane i olakšane modernim tehnologijama", izjavio je dekan Ekonomskog fakulteta, profesor Branislav Boričić.

Ovaj centar za razvoj kreativnosti i inovacija, nastao uz podršku evropskog projekta Erasmus +, specifičan je po uređajima i najnovijoj tehnologiji kojom je opremljen. Pored 3D štampa

a, tu su 3D olovka, 3D skener, WACOM graficki tablet, oprema za virtuelnu realnost.

Svi studenti i profesori Unverziteta u Beogradu moći će da koriste Centar za usavršavanje i razvoj sopstvenih ideja potpuno besplatno, a prijavljivanje za termine biće uskoro omogućeno na sajtu Ekonomskog fakulteta.

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.