Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Svi pričaju o Srpkinji u Milvokiju: Irena Ivić spasila dete na ulici

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dete, staro oko dve godine, kako samo trčkara ulicom
Datum: 11/01/2019

Svi pričaju o Srpkinji u Milvokiju: Irena Ivić spasila dete na ulici

Foto: Screenshot

Irena Ivić, vozač autobusa u Milvokiju, zaustavila je vozilo kojim je upravljala kada je videla bosonogo dete kako samo luta ulicom, a o njoj sada piše CNN.

Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dete, staro oko dve godine, kako samo trčkara ulicom. Dete je bilo oskudno odeveno, bosonogo, dok je napolju temperatura bila ispod nule.

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema detetu. Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.

Ivićeva je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dete samo u dvorištu.

Socijalne službe su dete predale ocu.

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vreme, na pravom mestu.

"Apsolutno obožavam decu, nekada sam bila učiteljica i sam imam decu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom detetu", dodala je ona.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.