Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Kultura

"To će biti bukvar iz koga će se učiti patriotizam": Lazar Ristovski o filmu "Kralj Petar Prvi"

"Ovo je, možda, i moj poslednji film i siguran sam da će on biti upamćen po mnogo čemu, a najviše po kvalitetu", rekao je Ristovski
Datum: 04/12/2018

"To će biti bukvar iz koga će se učiti patriotizam": Lazar Ristovski o filmu "Kralj Petar Prvi"

Foto: Screenshot Youtube

Glumac i producent filma "Kralj Petar Prvi" Lazar Ristovski rekao je da su uloga kralja, kao i ceo film, po mnogo čemu za njega najvažniji u životu.

"Film 'Kralj Petar Prvi', siguran sam, postaće bukvar iz koga će se učiti patriotizam, ljubav prema prijateljima, a i rediteljski zanat. Ovo je, možda, i moj poslednji film i siguran sam da će on biti upamćen po mnogo čemu, a najviše po kvalitetu", kazao je Ristovski.

U glumačkoj ekipi je i mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra Karađorđevića, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrića, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu, Radovan Vujović seljaka Životu, mladi Marko Todorović princa Đorđa Karađorđevića.

Zbog lika samog kralja Petra, koji je bio veoma vezan za svoj narod, reditelj je i ostalim istorijskim ličnostima u filmu prilazio kao običnim ljudima, jer, prema njegovim rečima, samo tako je mogao da ih uzdigne u mit.

U filmu se, pored lika kralja Petra Prvog, pojavljuju i premijer Nikola Pašić i vojskovođe Petar Bojović, Stepa Stepanović i Radomir Putnik, a istorijska drama se pripoveda većim delom iz vizure vojnika i običnih ljudi iz naroda.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.ja
05.12.2018 - 12:35
mislio je
POLTRONIZAM A NE PATRIOTIZAM