Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Trešnjober i Krešinter: Najveći evropski lanac vrtića u Srbiji

Potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu, koji podrazumeva otvaranje novih vrtića Trešnjobera kako u Beogradu, tako i širom Srbije, inovacije u radu...
Datum: 23/09/2017

Trešnjober i Krešinter: Najveći evropski lanac vrtića u Srbiji

Foto: Promo

Najveći lanac vrtića u Evropi, francuska kompanija Krešinter (Crechinter), postao je suvlasnik Predškolske Ustanove “Trešnjober” iz Beograda čime je ostvareno prvo strateško parterstvo u Srbiji u sektoru predškolskog obrazovanja. Trešnjober je time postala jedina predškolska ustanova u Srbiji koja će u potpunostu ispuniti najviše standarde Evropske Unije i evropske prakse koju primenjuje francuski Krešinter, a u isto vreme u njemu će se sprovoditi nacionalni program.

Tim povodom je u Beogradu potpisan Ugovor o strateškom partnerstvu, koji podrazumeva otvaranje novih vrtića Trešnjobera kako u Beogradu, tako i širom Srbije, inovacije u pogledu rada, kao i razmenu iskustava naših vaspitača sa kolegama iz Francuske, Nemačke, Švajcarske, Belgije i Luksemburga gde Krešinter posluje.

“Već krajem ove i tokom sledeće godine očekuje se otvaranje nekoliko novih vrtića, a Trešnjober program biće dodatno unapređen u skladu sa poslednjim međunarodnim postignućima na polju neuronauka i dečje pedagogije. Svako dete, kroz direktnu participaciju, ostaje ključni kreator programa. Naša praksa da dete, uz stručnu usmerenost vaspitača, lična interesovanja i darovitost, kreira svoje predškolske aktivnosti nas je i povezalo sa najvećim lancem vrtića u Evropi. Trešnjober ostaje domaći vrtić, sa direktnom podrškom međunarodne prakse i evropskih standarda i spremni smo da primenimo najnovija znanja u daljem radu’’, izjavila je Jelena Krstović, predsednica Upravnog odbora PU Trešnjober, prilikom potpisivanja sporazuma i zahvalila se svim zaposlenima koji su opravdali ogroman kvalitet koji godinama grade i čuvaju.

Metju Dvernj, direktor za Evropu u Krešinteru izrazio je ogromno zadovoljstvo što nakon razvoja širom Evrope, ovaj lanac ulazi na tržište Srbije.

“Verujemo da je Trešnjober naš pravi partner, jer delimo istu posvećenost, standarde i lojalnost, kao i želju da dobro i kvalitetno predškolsko obrazovanje bude dostupno što većem broju dece. Ovo partnerstvo značajno će unaprediti i modernizovati privatno predškolsko obrazovanje u Srbiji i biti održiv partner u reformi predškolskog sistema u narednim godinama’’, izjavio je Dvernj.

Predškolska ustanova Trešnjober, osnovana 2001. godine, jedna je od prvih i najvećih u našoj zemlji. Posluje na tri lokacije u Beogradu, na Vračaru, Zvezdari i Altini. Okuplja 350 dece i ima više od 50 zaposlenih u svom timu. Trešnjober sebe vidi kao partnera porodice u vaspitanju i obrazovanju dece predškolskog uzrasta.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.