Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Sport

Virdžil van Dajk: Prao sam sudove i bio sam srećan

Momak poreklom sa Surinama je prve fudbalske korake napravio u rodnoj Bredi, gde je još kao tinejdžer radio do kasno u noć, a profesionalac je postao sa 20 godina u Groningenu
Datum: 21/02/2019

Virdžil van Dajk: Prao sam sudove i bio sam srećan

Foto: Profimedia

Virdžil van Dajk je jedan od najboljih svetskih štopera, dolaskom u Liverpul je postao najskuplji defanzivac na svetu, ali je krenuo sa dna.

Momak poreklom sa Surinama je prve fudbalske korake napravio u rodnoj Bredi, gde je još kao tinejdžer radio do kasno u noć, a profesionalac je postao sa 20 godina u Groningenu.

"Pre nego što sam potpisao ugovor, sa 15-16 godina novac sam zarađivao tako što sam prao sudove u Bredi. Trenirao sam ponedeljkom, utorkom i četvrtkom i igrao subotom, a radio sredom i nedeljom od šest do ponoći. Radio sam zato što sam hteo da izađem subotom uveče u grad. Imao sam možda 350 evra mesečno i bio sam mnogo srećan. Mogao sam da odem u Mekdonalds i častim prijatelje. Tada sam shvatio koliko novac može da bude važan, ali to nije najvažnija stvar. Kada sam otišao u Groningen, morao sam da idem biciklom na trening. Prvu platu sam dao da uplatim časove vožnje", rekao je Van Dajk u intervjuu za BBC

Danas jedan od najboljih štopera kaže da sa 16 nije bio dovoljno dobar za tu poziciju. 

"Nisam bio visok, sa 16 godina je moj brat bio viši od mene, bio sam spor desni bek. Preko leta kada sam napunio 17 godina porastao sam 18 centimetara. Koleno mi je bilo nestabilno, imao sam probleme sa preponom, morao sam da pauziram šest nedelja, a onda sam počeo da igram dobro. Nisam bio dobar igrač dok nisam zaigrao za tim do 19 godina i postao kapiten. Tada je sve postalo bolje", dodao je holandski štoper. 

Bivši defanzivac Groningena, Seltika i Sautemptona želi da postane legenda Liverpula. 

"Želim da ostvarimo neverovatne stvari. Imamo fantastičan tim, imamo sve potrebne alate. Dali su sve da me dovedu i ja želim da dam sve za njih. Kada igraš za ovaj klub, uvek ćeš biti dočekan kao deo porodice. To je jedan od razlog zašto sam želeo da dođem ovde", rekao je Van Dajk.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.