Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Zabava

"Žao mi je što sam povredio ljude": Zbog homofobičnih izjava Kevin Hart neće voditi Oskara

Kada je objavljeno da će Hart voditi program dodele Oskara, u javnost su isplivali njegovi tvitovi i video snimci homofobičnog sadržaja
Datum: 07/12/2018

"Žao mi je što sam povredio ljude": Zbog homofobičnih izjava Kevin Hart neće voditi Oskara

Foto Profimedia

Holivudski glumac Kevin Hart objavio je da se povlači sa mesta voditelja programa ovogodišnje dodele Oskara, prenosi Gardijan.

Hart je takvu odluku doneo posle tri dana kontroverzi u vezi sa njegovim homofobičnim komentarima.

"Doneo sam odluku da se povučem sa ovogodišnje dodele Oskara. To je zato što ne želim da odvraćam pažnju sa noći u kojoj se proslavlja uspeh toliko talentovanih umetnika. Iskreno se izvinjavam LGBT zajednici zbog mojih neosetljivih reči iz moje prošlosti. Žao mi je što sam povredio ljude. Razvijam se i sa tim želim da nastavim. Moj cilj je da ujedinjujem ljude, ne da ih razdvajam. Nadam se da ćemo se ponovo sresti", stoji u nizu tvitova koje je Hart objavio na svom Tviter nalogu.

Skandal su izazvali tvitovi koje je Hart objavio u periodu od 2009. do 2011. godine a u kojima je spominjao LGBT populaciju. Takođe, pojavio se video sa nastupa iz 2010. godine kada je govorio o tome da je njegov najveći strah da će njegov trogodišnji sin postati homoseksualac.

U utorak je objavljeno da će Hart biti voditelj na ceremoniji dodele Oskara u februaru 2019. godine, koji se smatra jednim od najprestižnijih ali najtežih poslova u šou-biznisu. On bi bio jedan od nekoliko tamnoputih voditelja Oskara, posle Krisa Roka, Vupi Goldberg i Semija Dejvisa.

Glumica Bizi Filips nije gubila vreme i odmah se preporučila da bude domaćica ceremonije. Ako i ne bude ona, dodala je, bilo bi sjajno da to ipak bude žena.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.