Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Info

Zatvaranje 22. Plazma Sportskih igara mladih

Veliko zatvaranje Plazma Sportskih igara mladih održaće se na splitskoj Rivi 24. avgusta s početkom u 19.30 sati, a svi učesnici moći će da uživaju u zabavnom spektaklu, poklonu svim građanima Splita i njihovim gostima
Datum: 24/08/2018

Zatvaranje 22. Plazma Sportskih igara mladih

Foto Promo

Plazma Sportske igre mladih održavaju se u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji, a kruna svake sezone je velika međunarodna završnica koja se održava u Splitu od 20. do 25 avgusta. Deca iz regije najbolji su ambasadori svojih zemalja, jer nijedan incident nije zabeležen na terenima ili izvan njih.

Više od 1.000 malih sportista okupilo se u Splitu na međunarodnoj završnici kako bi se družili sa svojim vršnjacima, uživali u sportu i neizostavnom moru.

Veliko zatvaranje Plazma Sportskih igara mladih održaće se na splitskoj Rivi 24. avgusta s početkom u 19.30 sati, a svi učesnici moći će da uživaju u zabavnom spektaklu, poklonu svim građanima Splita i njihovim gostima.

Foto Promo
Foto Promo

 

Nakon napetih državnih finala u Splitu, Beogradu i Sarajevu od 20. do 25. avgusta u Splitu se održava velika međunarodna završnica Plazma Sportskih igara mladih. Više od hiljadu takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije su spremni za festival sporta, fair playa i druženje, a splitske plaže čekaju svoje vesele goste.

Velika kruna ovogodišnje završnice biće zabavno- sportski spektakl na Rivi u Splitu u petak s početkom u 19.30 sati s direktnim prenosom na N1 televiziji u Hrvatskoj, Srbiji i BiH.

Foto Promo
Foto Promo

 

Uz više od hiljadu takmičara iz regije, stanovnike Splita i okoline prisustvovaće i predstavnici partnera i sponzora te svečano zatvoriti 22. Plazma Sportske igre mladih pod pokroviteljstvom kompanije Tommy uz vatromet i veliki zabavni program.

Svečano zatvaranje uveličaće hrvatski ministar unutrašnjih poslova, Davor Božinović, Ante Bačić, izaslanik predsednika Hrvatskog sabora, Stipe Mamić, pomoćnik ministarke nauke i obrazovanja, te Željko Tufekčić i Zoran Bogdanović, predsednik uprave Coca- Cola HBC, dugogodišnjeg partnera Plazma Sportskih igara mladih.

Veliko događanje u Splitu ne žele propustiti ni Dragan Stajković, generalni direktor kompanije Bambi, Zlatko Dalić, selektor Hrvatske reprezentacije, Predrag Mijatović, Slaven Bilić, Igor Štimac, Enis Bešlagić i mnogi drugi. Prigodnim videima, najmlađima će se obratiti Luka Modrić, Nemanja Matić i Miralem Pjanić.

Kroz 22 godine, koliko se održavaju Plazma Sportske igre mladih, brojne su pobede na takmičenjima obeležene pjesmama Olivera Dragojevića. Ove će godine i sama završnica, veliko zatvaranje Plazma Sportskih igara mladih, obeležiti upravo Oliverove pesme i to u izvođenju talentovanih mladih pevača, učesnika The Voice: Ive Ajduković, Alena Đurasa, Marka Kutlića i Jure Brkljače. Veliki koncert koji je poklon svim građanima Splita i njihovim gostima održaće se nakon svečanog zatvaranja, a mlade pevače pratiće bend pod vođstvom muzičara Gorana Kovačića koji je u svojoj bogatoj karijeri radio s Vannom, Ninom Badrić, Massimom i mnogim drugima, a potpisuje i aranžmane brojnih  izvođača.

Koncertom na Rivi završiće se ovo najmasovnije sportsko događanje u Evropi koje je kroz 22 godine okupilo više od milion i po mladih takmičara od 6 do 18 godina. Uz promovisanje  sporta i sportskog načina života Plazma Sportske igre mladih aktivno edukuju decu o svim sferama održivog načina života, a ove godine posebna se pažnja stavlja na važnosti recikliranja i očuvanja okoline. 

Foto Promo
Foto Promo

 

Plazma Sportske igre mladih već 22. godine organizuju sportska takmičenja za decu od 6 do 18 godina starosti. Osim propagiranja sporta i sportskog načina života kroz svoje programe rade aktivno na edukaciji dece o svim sferama održivog razvoja. Edukativni korneri o važnosti recikliranja i očuvanja okoline pratili su sva događanja Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih koja su se održala ove godine u 17 gradova širom Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku deci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno učestvjuju  u vrhunsko organizovanim takmičenjima u 10 sportova (mali fudbal, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stoni tenis, odbojka na pesku, šah, graničar i atletika).

''Plazma Sportske igre mladih ponose se svojim dugom tradicijom organizovanja sportskih takmičenja za decu i mlade koja su u potpunosti besplatna za sve učesnike, što ne bi bilo moguće bez potpore naših partnera i sponzora. Više od 1.500.000 dece u protekle 22. godine su naša radost i snaga i obveza da svake godine sisztem takmičenja i događanja podignemo na još viši nivo''- izjavio je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

 

 

 

 

 

 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.