Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Društvo

Zbog čega ne radi fabrika "Nutele"?

Ne brinite, u pitanju je "samo" fabrika u Francuskoj, koja je stala zbog "problema sa kvalitetom", i dodatnih mera opreza, ali ne i kojih, osim da tvrde da nema razloga za brigu
Datum: 11/03/2019

Zbog čega ne radi fabrika "Nutele"?

Foto: Profimedia

Kompanija Ferero još nije objavila razloge zbog kojih je zaustavila proizvodnju "Nutele" u svojoj najvećoj fabrici u Francuskoj.

Portparol te kompanije odbio je da govori o detaljima, a prema šturim informacijama, pogoni za proizvodnju stali su zbog "uočenog problema sa kvalitetom".

"Privremeno smo zatvorili fabriku zbog dodatnih mera opreza, imamo dovoljno zaliha da zadovoljimo potrebe tržišta. Potvrđujemo da na tržištu nema "pogođenih" proizvoda", navode u kompaniji.

Iako "Ferero" upravlja nad 23 pogona na pet kontinenata, francuska fabrika je izuzetno važna za njihovo poslovanje. U njoj se, kako prenose mediji, dnevno proizvede 600.000 teglica popularnog čokoladnog krema s lešnicima, što je četvrtina ukupne proizvodnje, prenosi B92.

Britanski mediji dodatno insistiraju da priča dobije epilog. Pitaju se zbog čega se italijanska kompanija odlučila na ovaj potez samo dve nedelje pre održavanja Dana palačinki, kada prodaja u Velikoj Britaniji, po priznanju "Ferera" iz 2017, poraste i 30 procenata. Evropska tržišta, uključujući Veliku Britaniju, Njemačku i Poljsku, zaslužna su za rast kompanije, ali Francuzi troše više "nutele" nego bilo koja druga nacija.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.