Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Magazin

Svet

Zvezda "Očajnih domaćica" završila iza rešetaka zbog prevare

Sedam agenata FBI juče ujutru zakucalo je na vrata Felisiti Hofman i odveli su je pritvor
Datum: 13/03/2019

Zvezda "Očajnih domaćica" završila iza rešetaka zbog prevare

Foto: Profimedia

Glumica Felisiti Hofman, koja se proslavila ulogom u holivudskoj seriji "Očajne domaćice" uhapšena je zbog mita, ali i ubrzo puštena uz kauciju od 250.000 dolara.

Sedam agenata FBI juče ujutru zakucalo je na vrata Felisiti Hofman (56) i odveli su je pritvor. 

Ona je danas puštena uz kauciju, a sud joj je takođe oduzeo pasoš kako ne bi napustila zemlju, a pred sudijom će se opet pojaviti 29. marta. 

Hofman je optužena da je platila mito posrednicima kako bi njeno dete upisalo pet godina. 

Optužnicom je obuhvaćeno oko 40 uticajnih ljudi koji su prestižnim univerzitetima (Jejl, Stenford, Džordžtaun, Univerzitet San Dijego, Univerzitet Teksas, Univerzitet Južna Kalifornija, Vejk Forest univerzitet i Univerzitet u Los Anđelesu) donirali čak šest miliona dolara kako bi njihova dece postali njihovi studenti. 

Hofman i njen suprug su jednom univerzitetu donirali 15.000 dolara, za koje nadležni smatraju da su pomogli da se njihova najstarija ćerka upravo i upiše na studije.

Isto su, prema pisanju stranih medija, hteli da urade i za mlađu ćerku. 

I glumica serije "Puna kuća" Lori Loklin obuhvaćena je optužnicom, a ona je navodno Univerzitetu Južna Kalifornija, koji pohađaju njene dve ćerke, donirala 500.000 dolara. 

Lori nije pritvorena, ali jeste njen suprug Mosimo Đanuli i određena mu je kaucija od milion dolara. 

Inače, prema optužnici, posrednici su krivotvorili dokumente dece, uključujući rezultate njihovih ispita, kako bi im olakšali upis.

Protiv Vilijama Singera, koji je bio na čelu mreže, podignute su četiri optužnice, među kojima i one za iznuđivanje i pranje novca. Očekuje se da će on priznati odgovornost. 

Navodno je kriminalna organizacija primila ukupno 25 miliona dolara od roditelja koji su želeli da vide svoju decu na prestižnim univerzitetima poput Jejla, Džordžtauna, Stenforda, Univerziteta Južne Kalifornije (ISC), UCLA-a i Wake Forest-a.

Ukupno su 33 roditelja optužena da su se obratila Singeru i platili mu od 200.000 i 6,5 miliona dolara. 

"Ne može postojati poseban sistem upisa na fakultete za dobrostojeće osobe, kao ni zaseban pravosudni sistem za njih", komentarisao je glavni državni tužilac Masačusetsa Endru Leling na konferenciji za novinare u Bostonu.


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.