Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

PROMENI SE, PROMENI SVE


„Juče sam bio pametan. Zato sam želeo menjati svet. Danas sam mudar. Zato menjam sebe.“ - Herman Hese

Verujem da smo svi čuli za onu čuvenu kako zračiš tako i privlačiš, ali isto tako sam sigurna da retko ko to i razume, primenjuje. Nismo ni svesni da sve što nas nervira i sve što želimo da promenimo kod drugoga je upravo ono što bi trebalo da promenimo kod sebe.

Ono što nas okružuje neće se promeniti ako se mi sami ne promenimo.

Zato je vreme da prestanemo da krivimo druge, da tražimo sreću i rešenje u drugome, u onome što nas okružuje. Vreme je da se okrenemo sebi, da volimo sebe, jer tu prava promena počinje.

-          Prestanite da se žalite – što se više žalite na stvari koje ne volite više ćete privlačiti upravo takve stvari. Stavite akcenat na stvari koje volite a stvari koje ne volite jednostavno promenite. Kukanje i žaljenje vas neće nigde odvesti, zato uzmite stvar u svoje ruke i menjajte sve što vam se ne sviđa.

-          Dobro načuljite uši – ključ razumevanja i povezivanja sa samim sobom, a i sa drugima, leži u tome da pažljivo slušamo. Osluškujte sebe i svoje potrebe, budite prisutni i spremni na promenu.

-          Strpljen spašen – dajte prostora i sebi i drugima. Da bi do promene došlo potrebno je strpljenje. Svi smo mi nestrpljivi i želimo sve sada i odmah, pogotovo u svetu gde je sve instant. Nismo ni svesni da sve što brzo dođe, brzo će i da prođe.

-          Poštovanje – poštujte sebe i svoje vreme da bi vas i drugi poštovali. Ukoliko želimo da nas drugi cene i da poštuju naše vreme potrebno je sami to da cenimo. Zašto bi nas neko drugi poštovao više od nas samih.

-          Vreme – kvalitetno koristite svoje a i tuđe vreme. Vreme je najdragocenija stvar koju imamo zato tako i treba da se ponašamo prema njemu. Izdvojte vremena za kvalitetno druženje sa sobom a i sa drugima.

 

-          All you need is love ­– sve što nam je u životu potrebno je ljubav. Što više volimo sebe to ćemo više voleti i svet oko sebe. Ako zračimo ljubav, ljubav ćemo i da privlačimo.

Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Sofija
31.10.2018 - 15:50
Bozanstveno
Tekst je savrsen. Bravo