Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Апел јавности: Дочекајмо наше параолимпијце на тргу

Не бих писао преопширно, наши параолимпијци су својом борбом кроз живот и жељом да представљају свој народ и своју државу рекли више него што би било ко могао речима па макар и сто књига написао, а држава и народ су им дали тако мало. Притом не мислим на новац, који су требали да добију као спортисти параолимпијци. Мислим на тежак живот са којим се суочавају свакодневно.

Сваког дана је потребно устати, изаћи и отићи на тренинг. А како, када ни једна улица у Србији није оспособљена да нормално може да се креће особа са инвалидитетом? Тротоари и ако постоје, њима не можеш колицима од паркираних аутомобила… Јавни превоз није прилагођен особама са инвалидитетом…. Држава не одваја новац за личног асистента.

Списак је дугачак, али рекао сам да нећу преопширно писати, свима вама који читате је јасно како тежак живот у Србији имамо сви, а онда можете замислити како тешко живе особе са инвалидитетом.

Зато је чудесан био понедељак у Рио де Жанеиру. Четири наступа наших параолимпијаца у борбама за медаље и - четири медаље. И, какви су то само наступи били.

Колико је само одрицања, труда, посвећености и љубави је уткано у ову медаљу.

Колико је само среће, поноса и радости док су певале химну наше две параолимпијке. Што у њиховим срцима, што у нашим.

Хвала вам шампиони, надам се да ћете тако срчано певати химну на победничким постољима још дуго.

А нама остаје сада да се покажемо, како нама обичним људима тако и медијима и да затражимо од градоначелника Београда да направи дочек нашим параолимпијцима на тргу.

Колико би то свима њима значило? Довољно је да погледате још једном фотографију са победничког постоља.

Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Lola
13.09.2016 - 20:24
Bravo
Bravo divovi!