Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Kako proslaviti godišnjicu braka

Izvor: https://pixabay.com/

Za dan venčanja se kaže da je to najvažniji dan u životu mladenaca, pa se u skladu sa time i proslavlja. Nakon što se završi proslave i nakon što se vrate sa medenog meseca, oni često imaju utisak da je prošlo njihovih “5 minuta”. Ipak, postoji još jedan datum kome bi trebalo da se raduju, a to je godišnjica braka.

Iako se možda u prvom momentu čini daleko, prva godina bračnog života će proleteti i zaslužiće da se obeleži. Evo nekoliko načina da obeležite godinu dana zajedničkog života i stvorite još lepih uspomena.

Proslava koja podseća na venčanje

Ako ste bili zadovoljni venčanjem i ne pamtite da ste se bolje proveli nego tog dana, možda bi trebalo da se prisetite kako je to izgledalo. To naravno ne znači da ponovo organizujete slavlje za 200 ljudi, već da proslavu godišnjice organizujete tak da vas podseća na taj dan.

Ukoliko je vaše venčanje bilo romantično i za te potrebe ste iznajmili prostor za proslave na reci, dobra ideja je da za godišnjicu odete na večeru u isti, ili sličan restoran, gde ćete se uz romantičan pogled na reku prisetiti doživljaja sa svadbe.

Takođe možete kod kuće organizovati veče sa kumovima koji su vam bili svedoci tog dana, i najbližim prijateljima, i zajedno sa njima gledati snimak sa svadbe. Lep način da obeležite taj dan je ako ga provedete u društvu ljudi koje volite i koji su bii uz vas tog dana kada ste izgovorili sudbonosno “da”.

Odlazak na prvi sastanak

Tog jednog dana zaboravite da ste u braku i pristetite se kako je to izgledalo kada ste bili - u vezi! Prvi sastanci sa sobom ponekad nose tremu i nelagodu, ali isto tako i uzbuđenje i iščekivanje prvog poljupca.

Potrudite se da u potpunosti ponovite svoj prvi sastanak. Nađite se gde i prvog puta, ukoliko ste tada išli u bioskop uradite to ponovo, ili popijte piće u istom kafiću u kom ste tada sedeli. To može postati i vaš ritual kojim ćete obeležavati svaku narednu godišnjicu.

Bitno je da tokom zajedničkog života i obaveza koje donose posao, deca i druge stvari ne zaboravite da održavate zaljubljenost i tu magiju sa početka. Oživljavanje prvog dejta je jedan od načina da to uradite.

Dan za opuštanje

Godišnjica braka je idealan izgovor da svoje živote stavite na pauzu i da se tog dana posvetite sebi. Posao i obaveze neka sačekaju, jer ste zaslužili odmor, a nema boljeg načina da se opustite nego u društvu svog životnog partnera.

Posetite neki spa centar i uživajte u bazenu, sauni, đakuziju ili čak nekim tretmanima. Masaže za parove su jako popularne, pa se možete i ovim nagraditi. Tom prilikom možete iznajmiti i hotelsku sobu i, makar na jedno veče, pobeći od civilizacije.

Putovanje u dvoje

Ko kaže da se godišnjica slavi samo jednog dana? Zašto za to ne biste odvojili 2 - 3 dana i otputovali negde zajedno? Mnogi evropski gradovi čekaju na to da ih istražite, a danas za to postoji i pregršt atraktivnih ponuda i raznih popusta.

Otkrijte zajedno novi grad, obiđite znamenitosti, isprobavate strane specijalitete, upoznajte se sa ljudima te zemlje, njihovom kulturom i običajima. Čak ne morate otići u inostranstvo, već istražiti svoju zemlju i njene prirodne lepote.

Putovanja stvaraju uspomene za ceo život, i sigurno će vam biti drago da su to uspomene koje obeležavaju prvu godinu uspešnog i srećnog braka. Napravite i zanimljive fotografije koje će vas podsećati na nove avanture.

Dan po vašoj meri

Ukoliko niste ljubitelj proslava i klasičnih načina obeležavanja bitnih datuma, ova dan možete provesti naizgled kao i svaki drugi, a opet se sjajno provesti. Sastavite sa partnerom spisak zajedničkih aktivnosti u kojima najviše uživate i njima se posvetite tog dana.

To može biti zajednička vožnja biciklom, odlazak na jahanje ili bilo koja druga aktivnost  koja predstavlja vaš ritual. Nakon toga možete u udobnosti svoga doma gledati filmove sa Netflixa ili organizovati maraton omiljene serije. Veče neka protekne u zajedničkoj pripremi vašeg omiljenog jela. Bitno je da taj dan provedete u nizu aktivnosti u kojima oboje uživate.

 

Načina da proslavite godišnjicu je mnogo, ali jedino što je bitno tog dana je da ga provedete zajedno. Prisetite se lepih uspomena iz veze i braka, i nazdravite mnogim doživljajima koji će tek doći.

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.