Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Najbolji saveti koji dolaze od iskusnih svetskih putnika

Skoro da ne postoji odoba na ovom svetu koja ne bi zavirila u bilo koji deo sveta, bilo koji grad, bez obzira na to na kojem se kontinentu nalazi. U ljudskoj prirodi čuči velika radoznalost, koja u stvari i utiče na to da se ljudi odlučuju često da svoj novac ulože u neko putovanje, nego u bilo šta drugo, što je zapravo jedno od najboljih ulaganja koje možete sebi priuštiti. Putovanjem u neki novi kraj sveta, odlaskom u neku nepoznatu zemlju, gde vladaju drugi jezik, druga nacionalost, drugi običaji i pravila, čine svaku osobu mnogo bogatijom, iskusnijom, produhovljenijom, što dovodi do toga da postajete bolji, pametniji, a svakako i zanimljiviji, jer stečeno iskustvo na ovaj način za sobom vuče uvek brojne anegdote i zanimljive priče. Zbog svega toga, izdvojili smo za vas neke od veoma dobrih saveta koje iskusni, putnici koji su prošli veliki deo sveta, često dele sa drugima.

 

U drugim zemljama nije kao kuće!

 

Jedna od najvažnijih stvari za svakog putnika, posebno za one koji su na početku posećivanja drugih zemalja i krajeva sveta, jeste da ne očekuju preveliku sličnost sa svojom zemljom i domovinom. U početku, posebno mladim i neiskusnim ljudima, ovo ume da stvori nelagodu i neprijatnost, međutim, bitno je da shvatite da baš iz ovog razloga i treba putovati, da se posete i osete sve te razlike, sve ono što je drugačije i šta do tada niste videli, a možda ni zamislili da postoji. Bez straha i usteženosti, bitno je da se zapustite u svaku novu avanturu, uživajući u svemu što je novo.

 

Stanite, uživajte i zaboravite malo na objektiv!

 

Jedna od čestiš grešaka brojnih putnika jeste što mobilne telefone, foto-aparate i kamere ne ispuštaju iz ruku, već beleže apsolutno svaki trenutak. Međutim, kada se putovanje završi, mnogi od takvih putnika imaju samo jedno, a to su fotografije i video snimci, te osećaj kao da to zapravo i nisu videli uživo. Zbog toga zastanite, ostavite nekad sve objektive, kamere u smeštaju koji ste našli, šetajte, komunicirajte sa ljudima, stanite i pomirišite ružu, neki cvet u zemlji u kojoj ste, pogledajte šta to narod nosi na sebi, sve što vas okružuje, a što ne biste ni gledali kroz objektiv, dozvolite sebi da provedete vreme kako treba i da zapravo mesto u kojem ste vidite i osetite na pravi način.

 

Štedite!

 

Putovanja su uglavnom svedena na duge štednje, nakon čega se ušteđen novac troši na neko od željenih putovanja. I to zaista jeste najbolji način da sebi priuštite posetu nekom gradu, zemlji, ukoliko nemate drugih mogućnosti. Međutim, i pri realizovanju samog putovanja možete štedeti, samo je važno da se što više informišete i što više istražujete, pre samog kretanja na put.

 

Kombi prevoz Budimpešta

 

Da li ste čuli nekada da su avio-karte prilično jeftinije iz evropskih zemalja? Na primer, iz Budimpešte skoro svakodnevno možete za prilično malu svotu novca otići bilo gde po Evropi, a sve što vam je potrebno jeste rezervacija karte i kombi prevoza za  Budimpeštu kako biste do nje i došli. Kombi prevoz Budimpešta je jedan od najboljih načina da dođete do ovog mađarskog grada, jer vas mini bus kupi na adresi na kojoj ste i ostavlja gde vi želite. Zbog toga, prilikom štednje kod putovanja, uvek tu uvrstite i kombi prevoz Budimpešta.

Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Svetlana
17.10.2018 - 15:40
Prevod
Bez straha i usteženosti? Usteženosti?