Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

10 iritantnih načina na koje vam maca govori da vas voli: Ako zuri u vas ili viri dok ste u kupatilu

Maca zuri u vas non stop? Gricne vas ili neprestano mjauče? Ok, ovo jeste ponekad iritantno, ali to je njen način da vam kaže da VAS VOLI!

Pitali smo nekoliko vlasnika maca i svi su složni u jednom – mace su neodoljivo slatke, ali ponekada svojim ponašanjem potpuno iritiraju. Međutim, stručnjaci kažu da one tako pokazuju iskrenu naklonost. I šta još?

MAČJI ZAGRLJAJI: Ovo je znak da Vas Vaša maca voli!

1.Ujeda vas
Dok odmarate na krvetu, uz omiljenu knjigu i macu, koja je sklupčana pored vas, odjednom se ona uzvrpolji i gricne vas! Da li vam se to nekada desilo? Nemojte se više ljutiti na nju, jer je grickanje ili “ujedanje iz ljubavi” samo još jedan od načina, pomalo čudnih, da vam mačka pokaže naklonost.

2.Mjauče
Mjaukanje ponekad može da bude vrlo slatko, ali ponekad mačje vokalizacije mogu prerasti u one iritirajuće. Zapravo, one uopšte i ne žele da nas izlude. Mačke mjaukanjem ne komuniciraju međusobno, već isključivo sa ljudima i to porukom da nas vole!

3.Pokazuje vam zadnjicu
Ovo je možda jedan od najsmešnijih načina na koji vam maca šalje poruku ljubavi! Iako nije baš prijatno da vam mačka pokazuje zadnjicu dok nešto radite, ovakvim ponašanjem one pokazuju naklonost i poverenje.

4.Zuri u vas
Da li ponekad imate onaj osećaj da vas neko posmatra? Okrenete se, i spazite vašu mačka koja zuri u vas širom otvorenih očiju, terpne jednom polako i nastavi da vas gleda. Ne brinite, nije ovo ništa čudno, jer vi zapravo imate retku privilegiju. Mačke ostvaruju kontakt očima samo sa ljudima od poverenja. A kada maca trepne, šalje vam poljubac. Trepnite i vi da joj uzvratite!

5.Gazi vas
Kada mačka gazi određene delove vašeg tela, kao da vas “mesi”, ona time izražava najdublju naklonost i ljubav. Ovo ponašanje je zapravo instinktivno iz najranijeg perioda, kada mačići šapicama stimulišu lučenje mleka svoje majke. Odrasle mačke nastavljaju sa ovakvim ponašanjem kada se osećaju najopuštenije, zadovoljno i voljeno.

Ako vaš pas pokazuje neki od ovih 10 znakova – govori vam da vas voli!

6.Špijunira vas ispod vrata od kupatila

Kupatilo je jedino mesto gde zapravo imate privatnosti. Osim u slučaju kada imate macu koja vam pokazuje naklonost i ljubav

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.