Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Šampion(uspomena na Nebojšu Glogovca)

Za mene i većinu mojih vršnjaka bio si ne samo odličan glumac, nego i simbol naše generacije. Nismo Te lično poznavali, ali si ostavio dubok trag u našim životima, jači i od smrti i od bolesti i od vremena.Dok su nam drugi davali lažna obećanja, ti si nas podržavao svojim ćutanjem.
Dragi naš Nebojša, znali smo da si teško bolestan. Znali smo ,ali smo i dalje verovali da da ćeš pobediti opaku bolest, jer kako, zaboga, jedna takva glumčina može tek tako da nas napusti?
Deveti februar 2018, jutro.
Na Fejsbuku vidim podeljen završni monolog iz Hadersfilda. Otišao si...
Šok, neverica, suze...
Skupljam hrabrost i odlazim do jdp-a da se upišem u knjigu žalosti: ,,Neka te anđeli čuvaju, Šampione! Hvala ti što si mi ulepšao detinjstvo svojim bravurama."
Gledali smo ,,Nemanjiće" i ,,Ubice moga oca" nadajući se da je Tvoja smrt samo jedna od mnogobrojnih bravura i da ćeš, kao Tvoj Hamlet, ustati, otresti prašinu sa sebe i ironično se podmsehnuti sudbini.
Vidim te kako i dalje briljiraš na nebeskoj pozornici. Vidim Te kako na svom motoru odlaziš u večnost. Svi ćemo jednom tamo. Možda se i sretnemo i kažemo ti sve ono što smo hteli, a nismo imali prilike za to.

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.