Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Sport

Agasi: "Mogao bih da igram deset minuta protiv Novaka, i onda bih morao da napustim teren"

Nekadašnji broj jedan kaže da ni iz perioda svoje najbolje forme ne bi mogao da se meri sa trojicom najboljih igrača današnjice, Novakom, Federerom i Nadalom
Datum: 14/09/2018

Agasi: "Mogao bih da igram deset minuta protiv Novaka, i onda bih morao da napustim teren"

Foto: Profimedia

Nekadašnji najbolji teniser sveta Andre Agasi kaže da ni za milion godina ne bi mogao da pobedi nijednog od trojice najboljih igrača današnjice: Rafaela Nadala, Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

Agasi je u intervjuu za "El Pais" rekao da on iz najboljeg perioda ne bi mogao da se meri sa bilo kojim od ove trojice igrača, prenose svetski mediji.

"Mogao bih da igram protiv njih deset minuta, a onda bih morao da izađem s terena", rekao je Andre Agasi.

"Da li ste videli kako udaraju loptu sa osnovne linije? Ne bih mogao da pobedim igrače iz ove grupe: Rafu Nadala, Rodžera Federera i Novaka Đokovića ni za milion godina."

Agasi, koji je osvojio osam grend slem titula, kaže da mu to nipošto ne smeta.

"Bilo je dana kada sam mrzeo ovaj sport svom svojom snagom, a sada mogu da ga gledam, podučavam i govorim o njemu. Uvek sam mislio da će ta unutrašnja praznina koju sam osećaodok sam igrao biti okončana onog dana kada postanem broj jedan, da će to sve promeniti. Umesto toga, bilo je gore, jer se to dogodilo i ja nisam osećao ništa. Sećam se kao da je bilo juče, jer je najniža tačka na koju sam dospeo u životu bila kada sam dospeo na vrh."

Agasi kaže da mu je najveća greška u životu bila to što sam kao profesionalac potpisao ugovor sa Adidasom, a najveća lična to što je prekinuo saradnju sa Najkom. "Nije mi se dopadao moj život ali to ne znači da mogu da ponovo preuzmem kontrolu nad njim. Kada radite samo jednu stvar tokom dugog perioda i to se završi, i vi se završite. Barem u početku. Moj život se završioi izazov je bio da se vratim sebi, da ponovo budem ja. Ne znam da li sam to postigao, ali još uvek pokušavam."


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.