Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

"Ako Džoni kaže da nismo pili vino, onda nismo. Žao mi je, ako je to prijateljstvo bilo samo sa moje strane..."

"Ako Džoni kaže da se nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' za predstavu 'Hrvatski slavuj' Borislava Vujčića, koju sam režirao u proleće 1990. u Dramskom kazalištu Gavela u Zagrebu, onda mi nikada nije dao tu svoju pesmu"
Datum: 11/11/2018

"Ako Džoni kaže da nismo pili vino, onda nismo. Žao mi je, ako je to prijateljstvo bilo samo sa moje strane..."

Profimedia

Poznati glumac Rade Šerbedžija je uoči mini truneje po Srbiji na kojoj nastupa sa svojim orkestrom "Zapadni kolodvor", je rekao da turneja nosi ime poznate pesme Branimira Džonija Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje", koju je, kako je Džoni, prema Šerbedžiji, napisao za njegovu predstavu "Hrvatski slavuj" iz 1989. godine.

Šerbedžija je rekao i da na taj način šalje poruku svom prijatelju i tom prilikom izneo nekoliko zajedničkih anegdota iz onog vremena.

Da taj "osećaj prijateljstva" nije obostran ukazala je reakcija Džonija Štulića koji je oštrim rečima demantvao sve što je Šerbedžija rekao. Između ostalog i da mu je dao tu pesmu, a za pomenutu predstavu, kaže Džoni, nije ni čuo do pre nekočliko godina kada je Šerbedžija "počeo da izlazi u javnost sa tom pričom".

"Taj kazandžija mračno laže", rekao je Štulić. 

 

ŠTA JE SVE REKAO DŽONI ŠTULIĆ PROČITAJTE OVDE

 

Šerbedžija je za N1 prokomentarisao Štulićevu reakciju.

"Ako Džoni kaže da se nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' za predstavu 'Hrvatski slavuj' Borislava Vujčića, koju sam režirao u proleće 1990. u Dramskom kazalištu Gavela u Zagrebu, onda mi nikada nije dao tu svoju pesmu. I moja predstava nije počinjala sa 'Meni se dušo od tebe ne rastaje'. Ako kaže da nismo šetali zagrebačkom Ilicom, ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu mog sina i nismo nikada šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da me nije nikada zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda ja nisam nikada seo na avion i doleteo za njegov koncert. I ako kaže da nismo nikada, on, Mile Rupčić i ja pili crno vino i pevali 'Jano mori, Jano mori, Jano dušo', onda nismo pevali pesme i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže", rekao je Šerbedžija.

"A ja kažem: Otkad sam upoznao Džonija zavoleo sam njegove pesme, celo to vreme osećao sam prema njemu lepo i iskreno prijateljstvo. Žao mi je, ako je to bilo samo sa moje strane. Ja ću i dalje voleti njegove pesme, jer one se ne mogu nego voleti", dodao je on.


Ukupno komentara: 2Sva polja su obavezna.koncertgoer
11.11.2018 - 15:46
totalno nepotrebno
i dzonijev napad na radu i radin odgovor dzoniju deluju iskreno. gde je istina, oni znaju. samo, dzoniju to nije trebalo. rade bas lepo izvodi to svoje glumacko pevanje. bila na jednom koncertu i jako mi se dopalo. izuzev jedno realno ocekivanje koje je izostalo, pa je ostalo malo razocaranje u izvodjaca. ali, posto je koncert bio u aranzmanu odredjenih ambicioznih likova mozda je namerno preskocio tu vaznu stavku svog umetnickog i zivota uopste. da se ne zameri.
IgorN.
12.11.2018 - 07:33
sve je davno davno rečeno...
Buldožer je sve to davno nam rekao u numeri in memoriam...podsetite se tako što uguglate taj naslov od tog čuvenog benda... a komentari po portalima o tom događaju su pravo ogledalo ko smo šta smo i kuda idemo...dno dna! ipak ima i mali broj onih razumnih, evo jedan:\'\'Ko je ovde nečovek, Šerbedžija ili Džoni? Ovaj mu iskazuje poštovanje, govori da se sa njim najlepše ćuti, naziva turneju njegovom pesmom....pa sve i da laže da je tako bilo, u šta sumnjam, jel išta loše rekao? jel uvredio?... a ovaj ga naziva kazandžijom, salvu uvreda na njegov račun. Džoni, pao si nisko.. Džaba Zadovoljština, džaba Poljska u mom srcu, džaba Pola Horvat, džaba sve pesme u kojima se uživalo, džaba sve... Rećiću kao dobar poznavalac Azre: Džoni, nula si kao čovek! Duplo golo. Umetnost služi da oplemenjuje ljude, da narod uživa u njoj...a ti se u mišju rupu sakrij i gledaj da neko slučajno ne posluša tvoju pesmu a da ti nije platio i da pre toga nije pitao tvoje veličanstvo za dozvolu. Fuj! [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Regent, 10. novembar 2018 16:55) i ovaj mi se dopada, sve je rečeno...\'\'Krleža,Arsen Dedić,Milena Dravić, Dragan Nikolić, Kemal Monteno,Vlatko Stefanovski, Miroslav Tadić...tolike umetnike koji su ostavili neizbrisiv trag na ovim prostorima , Šerbedžija je \" prevario\" za iskrena prijateljstva ? Toliki umetnici širom sveta ga poštuju. Ima tu jedna profesionalna činjenica. Rade je u šestoj deceniji života posle raspada Jugoslavije otišao u London i USA i postao svetska glumačka zvezda , a Džoni je otišao na zapad i postao taksista koji stvara užasne pesme...................