Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

ANKETA: Da li ste za ograničavanje mandata političarima na 8 godina

Šta vi mislite o ovoj ideji?
Datum: 07/02/2019

ANKETA: Da li ste za ograničavanje mandata političarima na 8 godina

Profimedia

"Kandidovao sam jednu ideju - da li postoji veća tema od te koju bi građani nametnuli političarima, a to je da ograniče mandat, na osam godina, kao u civilizovanom svetu", rekao je glavni urednik Nedeljnika Veljko Lalić u jutarnjem programu televizije N1, govoreći o "Sporazumu sa narodom" koji je predstavila opozicija.

Lalić je u kolumni za novi broj Nedeljnika naveo da narod treba da napravi sporazum sa političarima, umesto što političari isporučuju ugovore narodu.

"Mislim da ovo (ograničavanje mandata) zaista može da bude korisna stvar, jer kada imate raspolućeno društvo i tešku situaciju, onda iz toga može da se izrodi nešto dobro. Ljudi nisu na ulicama ni zbog Kosova, ni zbog političara, ni zbog političkih ideja, već zbog demokratije", rekao je on.

On je istakao da smo već videli kako se kod nas završavaju situacije kada volimo svoje lidere.

"Zamislite da ste 1997. godine znali da Milošević odlazi za godinu dana. Ne bi bilo ni bombardovanja, ni rata, ničega ne bi bilo", rekao je Lalić i istakao da je osam godina optimalni period koji bi jedan političar trebalo da provede na vlasti.

Šta vi mislite o ovoj ideji?

Da li ste za ograničavanje mandata političarima na 8 godina?
Da
Ne
Nemam stav

[removed][removed]


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.Goran
07.02.2019 - 17:40
Ggg
Naravno da jesam...
Lukic
08.02.2019 - 11:41
Koncenzus
Divno, eto dogovorismo se! Trenutno je od 525 glasova oko 510 otislo \"za\" pa bez obzira da li ovo prodje skupstinsku proceduru ili ne pretpostavljam da od sada 97 \% biraca nece glasati za politicare koji su bili u vrhu vise od 5 godina (+ nekih 3 u mandatu...). Problem resen.
neidealni citatelj
08.02.2019 - 11:41
.
ja sama za ugovor na 2 godine, pa na osnovu tih 2 g. produziti na jos 2. ako budu dobri onda na jos 4 i to bi bilo dosta. slijedeci, molim. tako bi trebalo i brak. ugovor najprije na 2 g. pa onda jos 2, pa 4, i, e ovdje moze mala digresija, ako bi islo 8 onda produziti po zelji, ako ne onda razlaz i, slijedeci/a molim
Meskalero
08.02.2019 - 11:42
Najvise dva
Najvise dva mandata po 4 godine kao u Americi i to je to: Ako za 4 godine nisi uspeo da uradiš nešto, ne treba ni drugi mandat.