Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

Beastie Boys posle 20 godina otkrili: O čemu je pesma "Sabotage"

Odgovor se pojavio nakon više od dve decenije u neobičnoj biografiji nazvanoj "Beastie Boys Book", prenosi magazin Rolling Stone
Datum: 12/11/2018

Beastie Boys posle 20 godina otkrili: O čemu je pesma "Sabotage"

Foto Profimedia

Američka hip-hop grupa Beastie Boys ukoričila je svoja sećanja, priče, anegdote i fotografije u "Beastie Boys Book", gde su, između ostalog, otkrili kako je nastala legendarna pesma "Sabotage".

"Sabotage" je prvi put objavljen 1994. godine kao pesma koju su snimili za album "Ill Comunication", a posle toga je obrađivana u više verzija. Bio je to prvi singl sa novog albuma koji se pojavio iznenadno i ušao u legendu, piše Rollng stone.

Iako je pesma postala planetarno popularna, ostalo je nepoznato ko tu koga sabotira, šta ko ne može da podnese i šta je to planirano, a ništa od toga nije postalo jasnije ni kad se na internetu pojavio tekst pesme. 

Odgovor se pojavio nakon više od dve decenije u neobičnoj biografiji nazvanoj "Beastie Boys Book", prenosi mediji pisanje magazina Rolling Stone

Odgovor je apsolutno u duhu grupe Beastie Boys, banalan i otkačen.

Od početka je bilo poznato da je "Sabotage" himna protiv autoriteta, ali je sada postalo jasno da je "autoritet" zapravo njihov dugogodišnji tonac Mario Kaldato Džunior. Momci su po običaju ušli u raspravi na snimanju albuma, jer nisu bili sigurni u vezi pravca kojim idu i zvuka na albumu. 

"To je fin način da se kaže da mu je pukao film. I onda bi se naljutio i krenuo da viče na nas da treba da završimo nešto, bilo šta, bar jednu pesmu. Gurao bi odvratne instrumentale koje smo napravili samo da bismo imali nešto gotovo, što bi nas približilo završavanju albuma", navodi se biografiji benda. 

Ad-Rock se na kraju odlučio za vrištanje i punk pristup samo da bi nervirao tonca Marija, i to tako što će ga prozivati u pesmi. 

"Mislio sam da bi bilo smešno da napišem pesmu o tome kako je Mario taj koji nas usporava, kako pokušava sve da upropasti i sabotira naša velika umetnička dela", reako je Ad-Rock otkrivši kako je nastala legendarna pesma "Sabotage".


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Sarri
13.11.2018 - 12:13
Sjajno
Genijalni bbojsi!