Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

"Bebac" traži ostavku ministra Đorđevića: "Trudnice i mame smatra prevarantima koje varaju državu"

Bebac traži ostavku ministra zbog propusta u Zakonu o finansijskoj podršci porodici i izjava zaposlenih u ministarstvu kojim upravlja.
Datum: 14/09/2018

"Bebac" traži ostavku ministra Đorđevića: "Trudnice i mame smatra prevarantima koje varaju državu"

Foto Tanjug

Roditeljski portal "Bebac" zatražio je hitnu i neopozivu ostavku ministra za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića.

"Bebac" traži ostavku ministra zbog propusta u Zakonu o finansijskoj podršci porodici i izjava zaposlenih u ministarstvu kojim upravlja. 

"Bebac" je u pismu naveo da je umesto sistemskog rešenja problema roditelja, Đorđević dozvolio da nov Zakon o finansijskoj podršci porodici stupi na snagu sa svim svojim nepravilnostima. 

"Bebac" je naveo da roditelji ne prihvataju izvinjenje povodom izjave predstavnice ministarstva Milene Antić Janić koja je rekla da su žene potrebne poslodavcima da rade, a ne da "sutradan odu na porodiljsko odsustvo", jer kako navode iz portala, ta izjava jasno odražava i odredbe novog zakona. 

Ostavku su zatražili i zato što smatraju da Đorđević, kako je navedeno, "ne razume problem roditelja, trudnice i mame smatra prevarantima koje varaju državu, zato što izbegava da se javno suoči sa kritikama roditelja i nesposoban je za rešavanje suštinskih problema roditeljstva". 


Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.