Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Svet

"Bio je to dug razgovor": O čemu su Merkelova i Putin pričali u zamku Mezeberg

"Bio je to dug razgovor, veoma ozbiljan i detaljan", rekao je novinarima posle razgovora dva državnika, portparol Kremlja Dmitrij Peskov
Datum: 19/08/2018

"Bio je to dug razgovor": O čemu su Merkelova i Putin pričali u zamku Mezeberg

Foto: Tanjug, Sputnjik/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su u zamku Mezeberg, severno od Berlina, tri sata, a razgovori su, kako je saopštio portparol Kremlja, bili ozbiljni i detaljni.

"Bio je to dug razgovor, veoma ozbiljan i detaljan", rekao je novinarima posle razgovora portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je preneo Angeli Merkel da je spreman da nastavi dijalog sa nemačkim kompanijama, naveo je Peskov.

Kako je preneo, Putin i kancelarka Merkel su "detaljno razgovarali o bilateralnim odnosima i sa zadovoljstvom konstatovali da je obim trgovinske razmene između dve zemlje u porastu", prenela je agencija Tas.

Peskov je naveo da je Putin tokom razgovora sa nemačkom kancelarkom pozvao evropske zemlje da aktivno pomognu povratak sirijskih izbeglica svojim domovima.

"Oni su detaljno razgovarali o sirijskom pitanju. Putin je ukazao da se proces povratka izbeglica u Siriju postepeno pojačava i pozvao je evropske zemlje da daju svoj doprinos da taj proces bude nepovratan", rekao je Peskov.

Dodao je da je pokrenuto i pitanje političkog rešenja u Siriji.

Uoči početka razgovora, Putin je rekao da će projekat izgradnje gasovoda "Severni tok 2" omogućiti Evropi da zadovolji rastuću tražnju za energentima i da ne isključuje mogućnost tranzita gasa preko Ukrajine.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Milisav
19.08.2018 - 15:56
Dvorac Merseburg
Dvorac Merseburg nalazi se oko 200 Km juzno od Berlina,izmedju Lajpciga i Hale.