Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

BIRN: Hotel "Šumadija" demoliran posle prodaje koju je vodio otac ministra policije; Nebojša Stefanović: Sve je brutalna laž

Branko Stefanović je za BIRN potvrdio da se sastajao sa Kilibardom i da su razgovarali o pozajmici i hotelu
Datum: 15/03/2019

BIRN: Hotel "Šumadija" demoliran posle prodaje koju je vodio otac ministra policije; Nebojša Stefanović: Sve je brutalna laž

Branko Stefanović. Fotografija: Medija centar

Petnaestak krupnih momaka, sa fantomkama na glavi, sekirama i palicama su polupali i demolirali ulaz hotela "Šumadija" 15. februara 2019. godine, piše Balkanska istraživačka mreža (BIRN). Kako navodi BIRN, incidentu su prethodili pregovori oko prodaje koje je vodio otac srpskog ministra policije Branko Stefanović.

Zajedno sa policijom koja je došla na uviđaj u hotel je ušao Miroslav Bilanović, predstavnik kompanije B&B group koja je sedam dana ranije na licitaciji ovaj hotel sa četiri zvezdice kupila za 280.000 evra, piše BIRN.

Branko Stefanović je za BIRN potvrdio da se sastajao sa Kilibardom i da su razgovarali o pozajmici i hotelu, ali tvrdi da je inicijator bio Kilibarda.

"Hteli smo da pomognemo tom nesrećniku jer je složio priču da ga neka mafija juri za pare, ali kada je došlo do toga da ta priča postane ozbiljna pokazalo se da je prevarant", rekao je Stefanović za BIRN.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da nije tačno da je istraga o razbijanju hotela Šumadija obustavljena i naveo da su sve informacije koje se o njemu pojavlju u tom slučaju „brutalna laž“.

Stefanović je juče novinarima u Skupštini Srbije rekao da je policija utvrdila ko je razbio stakla na vratima tog hotela i o svemu obavestila tužilaštvo i dodao da iza razbijanja vrata stoji sadašnji direktor hotela.

On je naveo i da cela priča o tom slučaju treba da posluži kriminalizaciji njega i MUP-a i da je neistina da je bilo ko u njegovo ime bilo šta pregovarao sa bivšim vlasnikom hotela Njegomirom Kilibardom.


Ukupno komentara: 2



Sva polja su obavezna.



Kos
16.03.2019 - 11:03
otmi
otimanje nikako ne donosi dobro
Guchi
17.03.2019 - 15:54
Pinokio
Nije oteto u tvoje ime nego za tvoju proviziju. Pitanje treba da glasi: da li će otac imati materijalnu korist od njegovih radnji. A tata pravdoljubivi okupi suđrotstavlhene, kaže im da je lepo kada mirno dogovore i ljudi ga poslušaju... Jer je tu da "pomaže ljudima u nevolji". Kako, vidi se.