Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Bojana Maljević: Nisam se distancirala od protesta, nego od Boška Obradovića

"Nema potrebe da citiram sve njegove izjave na osnovu kojih sam ja, i ne samo ja, zaključila da ima fašističke stavove ili podržava osvedočene fašiste iz istorije", objasnila je Maljević
Datum: 21/03/2019

Bojana Maljević: Nisam se distancirala od protesta, nego od Boška Obradovića

Foto: Printscreen Youtube

Glumica Bojana Maljević rekla je da se nije distancirala od protesta, ali da jeste od Boška Obradovića.

"Građani moraju da se distanciraju od takvih poteza opozicije koji štete svima, a korist donose samo lideru Dveri i Aleksandru Vučiću. Smatra da je vlastima bio potreban incident na protestima", rekla je Maljević na N1.

Ona smatra da je "dosta rađeno na tome da se imidž mirnih protesta naruši".

"Radikalizacija je potrebna na nenasilan način. Važno je da se u tome istraje... Taj Boško nije on uhapšen, uhapšena su neka deca. Mislim da je to doslovno strašno. Takvih stvari može da bude sve više. Kada su protesti nenasilni i kada izražavaju svoje nezadovoljstov na drugačiji način, do toga ne može da dođe", rekla je Maljević.

Ona je dodala da je u subotu uveče reagovala impulsivno na Tviteru.

"Napisala sam ga kada je Boško Obradović bio sam na ulazu u RTS. Ne mogu da pristanem na to da slobodu osvajam sa čovekom koji ima ovakve stavove", poručila je gošća Novog dana i rekla da je Obradović reagujući na presudu Radovanu Karadžiću napisao: "Nepravda boli. Kada će odgovarati ratni zločinci i masovne ubice Klinton, Šreder, Bler, Solana, Tači, Haradinaj, Gotovina, Orić... Presuda Radovanu Karadžiću nije ništa drugo nego nastavak NATO bombardovanja drugim sredstvima. Ne priznajem antisrpski Haški sud niti njegove presude."

"Mislim da to mnogo govori o njegovim stavovima koji nisu nepoznati javnosti. Nema potrebe da citiram sve njegove izjave na osnovu kojih sam ja, i ne samo ja, zaključila da ima fašističke stavove ili podržava osvedočene fašiste iz istorije", objasnila je Maljević.

Istakla je da je Radovan Karadžić, po presudi međunarodnog suda, ratni zločinac i da moramo da se suočimo sa teškom prošlošću, jer se bez toga, neko zlo stalno vrti u krug.


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.Boško
21.03.2019 - 15:56
Vrata
Naravno da Boško voli film u kome lik pola filma šamara ženu.
Ćutko
21.03.2019 - 15:56
Fali nešto
Najmanje je dr. Karadžić u pitanju. Pre njega i pitanja slobode treba se pozabavitibosnovnim načelima pravde, ravnopravnosti i istine...
Belii
21.03.2019 - 15:56
Fikus
Bojana, bila si fikus svakoj vlasti, glumica si ispod proseka, a producent si sa tatinim novcem. Dakle, neuspešna, nedovršena i frustrirana. Boško nikako nije fašista već čovek oponent zapadnim \"vrednostima\", te ste ti i tebi slučni (Čedica, Čanak i td) dobili nalog da dejstvujete tako što ćete lajati na sav glas kako je čovek fašista. Trebalo bi da se informišete ko su bili fašisti da bi nekom lepili takvu etiketu. Čudno da tebi odjednom daju medijski prostor. Ako je pitanju neka sinekurica za tebe, ajde to ćemo ti oprostiti...
Mićko
25.03.2019 - 17:03
Tup tup
Ova žena kaže malo ali glupo. Što reče neko, prosečna glumica koju stižu godine.