Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Društvo

Čedomir Antić: Onaj ko prvi izađe pred kordon, postaje vođa protesta

"Kvalitet ovog protesta je u tome što su u njemu mnogi ljudi, koji nisu pristalice Saveza za Srbiju, prepoznali protest za neke veće vrednosti“, ocenio je profesor i istoričar Čedomir Antić
Datum: 24/03/2019

Čedomir Antić: Onaj ko prvi izađe pred kordon, postaje vođa protesta

Foto: Nedeljnik

Istoričar i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu Čedomir Antić izjavio je da ne postoji politički vođa ovog protesta što je, prema njegovim rečima, prednost ali i mana, u slučaju prošlonedeljnih demonstracija, kada onaj ko prvi izađe pred policiju, automatski postaje vođa, preneo je Danas.

Antić je istakao da nije istomišljenik Dveri, ali da na domaćoj političkoj sceni nedostaje strast koju je taj pokret pokazao.

"Mi imamo malo takvih koji su spremni da izađu pred kordon. U jednom trenutku, nestala je ta volja“, rekao je Antić.

"Neki su izašli iz toga zato što su previše racionalni, a neki nikad nisu ni imali tu strast“, objasnio je on i podsetio na reči bivšeg predsednika Urugvaja Muhike da politika bez strasti ne može biti uspešna.

Antić je naglasio da su protesti "Jedan od pet miliona" građanski, baš kao što su bile i tromesečne demonstracije 1996. i 1997.godine.

"Te demonstracije su formalno vodile vođe stranaka", podseća Antić koji je i sam u njima aktivno učestvovao, kao jedan od studentskih lidera.

"Kvalitet ovog protesta je u tome što su u njemu mnogi ljudi, koji nisu pristalice Saveza za Srbiju, prepoznali protest za neke veće vrednosti“, ocenio je on u razgovoru za agenciju FoNet.


Ukupno komentara: 1Sva polja su obavezna.Rajko
25.03.2019 - 13:18
Profesor
Protesti su gradjanski reče profesor sa fakulteta -. Ako ovako nešto možeš da izjavio onda daj otkaz na fakultetu ,ja te u ziviotu više nebi slušao