Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Komentar

Ceo svet čeka, a Zakerberg odbio da odgovori na pitanja

Šefu Fejsbuka je dostavljeno pismo iz komiteta britanskog parlamenta zaduženog za digitalne medije u kom mu se „sugeriše“ da bi trebalo lično da se pojavi na saslušanju i za odluku o tome ostavljen mu je rok do ponedeljka
Datum: 27/03/2018

Ceo svet čeka, a Zakerberg odbio da odgovori na pitanja

Foto Profimedia

Prvi čovek Fejsbuka Mark Zakerberg odbio zahtev britanskog parlamenta da pred tim telom odgovori na pitanja u vezi zloupotrebe podataka.

Podsetimo, ta afera izbila je na videlo nakon što je otkriveno da je firma Kembdridž analitika, zajedno sa Fejsbukom, na nezakonit način obradila na milione podataka korisnika te mreže uoči američkih predsedničkih izbora.

Iako je odmah usledila reakcija Kembridž analitike, u okviru koje je smenjeno rukovodstvo te firme, i u SAD i u Britaniji je pakrenuta istraga, a u okviru koje je Zakerberg pozvan da pred britanskim parlamentom odgovara na pitanja u vezi Fejsbuka. 

Šefu Fejsbuka je dostavljeno pismo iz komiteta britanskog parlamenta zaduženog za digitalne medije u kom mu se „sugeriše“ da bi trebalo lično da se pojavi na saslušanju i za odluku o tome ostavljen mu je rok do ponedeljka. 

Međutim, Zakerberg je odlučio da se ogluši o taj poziv i na saslušanje će, po svemu sudeći, poslati svoje zamenike, preneo je Independent. 

Zakerberg je inače, podseća taj britanski list, odavno na meti kritika zbog sve češćih napada na Fejsbuk i zloupotrebu privatnih podataka korisnika te mreže širom sveta. 

Takođe, zbog poslednje afere sa Kembridž analitikom, vrednosti akcija Fejsbuka na berzama pala je i ta multinacionalna kompanija izgubila je milione dolara.

 

[removed][removed]

Ukupno komentara: 0Sva polja su obavezna.