Da li želite da preuzmete Nedeljnik android aplikaciju?

DA | NE

Politika

Crnogorci "zaključali" rijaliti programe iz Srbije da bi zaštitili decu

To je posledica inicijative koju je podneo "Media centar" zbog "dugogodišnjeg emitovanja rijaliti programa u kojima se često promovišu nasilje i govor mržnje"
Datum: 04/02/2019

Crnogorci "zaključali" rijaliti programe iz Srbije da bi zaštitili decu

Profimedia

Kako bi zaštitili maloletnike od štetnih sadržaja na televiziji, u Crnoj Gori će biti ograničeno emitovanje rijaliti programa iz Srbije, prenose podgoričke Vijesti.

Tu odluku je donela Agencija za elektronske medije (AEM) Crne Gore, a na inicijativu "Media centra".

Direktor te organizacije, "Media centra" Goran Đurović rekao je da su u centru zadovoljni odlukom.

"Godinama televizije iz republike Srbije preko kablovskih operatera emituju tokom celog dana rijaliti programe u kojima se često promoviše nasilje i govor mržnje", naglasio je Đurović.

On je dodao i da je uveren da AEM ne bi doneo odluku da prihvati inicijativu "Media centra" da za to nije dobila jasnu političku naredbu od vlasti.

Ministar kulture u Crnoj Gori Aleksandar Bogdanović, pozvao je prošlog meseca tu agenciju odgovornu za regulisanje rada elektronskih medija da preduzme mere zbog, kako je naveo, višemesečne negativne kampanje, koju protiv Crne Gore sprovode neke srpske televizije.

Iz AEM-a su ipak odluku da rijaliti programi iz Srbije budu pod šifrom objasnili kao posledicu potrebe unapređenja zaštite maloletnika, od sadržaja koji mogu štetiti njihovom fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju, navode Vijesti.


Ukupno komentara: 4Sva polja su obavezna.Bole
05.02.2019 - 10:25
Bravo
Bravo Crnogorci
Vasilj
05.02.2019 - 10:26
Zato
Ali su zato poslali u te iste programe najgore svoje ljude. Dupla korist - zatvorili ih u Srbiji i za njih se ne cuje i vidi u Crnoj Gori. Pametno.
Goran
06.02.2019 - 11:08
Bravo
Konacno nesto pametno!!!
Gorran
07.02.2019 - 11:22
Izbaciti televizor
Ja sam ceo televizor izbacio iz kuće pre 4-5 godina upravo da ne bih decu trovao bljuvotinama koje se prikazuju u tim programima. Od tada nemamo televizor.